Lifestyle / Reizen
Reizen

Een weekendje volledig opladen doe je in een Tiny House van Droompark De Zanding

Met een huis midden in de drukke binnenstad van Amsterdam heeft hoofdredacteur Michelle absoluut geen klagen, maar de momenten dat ze kan genieten van een beetje rust en stilte zijn daarmee wel enorm spaarzaam. Tijd om de stad uit te vluchten voor wat rustigere tijden op de Veluwe. Daar verbleef Michelle een weekend lang in een van de trendy en veelbesproken Tiny Houses.

Tiny House ervaring

Tiny house

Tiny houses zijn sinds een aantal jaar enorm in trek, en dat is ook niet zo gek. De huisjes zijn relatief goedkoop, ze zijn super efficiënt ingericht, klein van stuk maar toch van alle gemakken voorzien voor een heerlijk verblijf. Wij kozen voor een tiny house in Droompark De Zanding, wat in het Veluwse dorpje Otterlo ligt. Zij waren de eerste die het begrip 'tiny house' naar Nederland brachten. Door de ligging in de natuur leek het mijn vriend en ik de perfecte plek om even op adem te komen én we waren eigenlijk al lange tijd benieuwd hoe het is om in zo’n tiny house te verblijven. 

Magisch

Bij aankomst in de avond viel onze mond spontaan open: wat een magische setting. Een stuk of zes tiny houses in een cirkel, met in het midden een brandend kampvuur. Tussen de huisjes is een lang snoer met schattige lampjes gehangen. Naast ons huisje stond ook een grote hot tub, al verwarmd en wel. Wat een welkom!

Lees ook: Een gezonde en verse soep was nog nooit zo makkelijk

Minihuisje

Dat een tiny house behoorlijk tiny is, daar is geen woord aan gelogen (joh). Maar dat maakt het verblijf zeker niet minder leuk. Het huisje is modern ingericht, schoon en ondanks het kleine oppervlak kun je er precies alles doen en laten wat je wil tijdens zo’n weekend. Het huisje bestaat eigenlijk uit een ruimte, waarbij een trap naar de verhoogde slaapruimte leidt, waar je zó je tweepersoonsbed in kunt kruipen. Kruipen ja, want staan is in de slaapruimte niet mogelijk. Wat het eigenlijk alleen maar lekker knus maakt. En door de stille omgeving val je 's avonds zó in slaap. Tenminste, ik wel.

Veluwe

Droompark De Zanding bestaat uit nog veel meer dan de tiny houses, sterker nog, het is een groot vakantiepark met huisjes in alle soorten en maten. Voor een hapje eten kun je er in het restaurant of in het pannenkoekenrestaurant (hoera!) terecht. Tipje: huur een fiets om door De Hoge Veluwe te fietsen. Kaartjes voor de Hoge Veluwe kun je combineren met toegangskaartjes tot het Kröller-Müller Museum, wat op 2,5 kilometer afstand ligt. Door alle buitenlandtripjes zou ik bijna vergeten wat Nederland zelf te bieden heeft, en door de Veluwe word je daar weer even goed bewust van gemaakt. Die natuur, die rust! Het echte vakantiegevoel werd compleet toen we ’s avonds rond het kampvuur zaten met niets meer dan een lekker wijntje en de natuur om ons heen. 

Twee dingen die ik geleerd heb van het verblijf in een tiny house: voor een fijne vakantie hoef je ten eerste niet in een megalomaan hotel te verblijven, sterker nog: knus en klein is eigenlijk veel lekker. Daarbij: wát is Nederland toch mooi. 

Lees ook: Bizar mooie natuurverschijnselen die je moet zien om te geloven