Herkenbare momenten als je vaak alleen reist

Reizen door Elsemieke
Voor de één een doodeng idee, voor de ander de beste keuze ever. Als soloreiziger hoef je met niemand rekening te houden, je kan je eigen weg bewandelen. Nee, je bent niet zielig, maar alleen reizen gaat niet áltijd over rozen.   
 
Al je vriendinnen gaan een paar weken naar de zon met hun lover, maar stiekem vind je het ook niet erg om in je eentje naar project unknown te vliegen. Kom maar op met die avonturen! Groot gelijk, want het is hartstikke leerzaam om alleen op reis te gaan zodat je helemaal je eigen ding kan doen. Toch zijn er altijd weer wat struggles die tijdens elke solotrip weer terugkomen…


Bron
 
Diner for one
Als je alleen reist moet je natuurlijk wel goed voor jezelf zorgen. Op een gegeven moment ben je die afhaalsnacks ook wel zat en trakteer je jezelf op een lekker etentje. Neem je dan een boek mee of probeer je te socializen met andere reizigers? Als je aan het lezen bent, denken mensen misschien dat ze je niet kunnen aanspreken en is je kans op een gezellige avond verkeken.
 
Keuzes, keuzes
Ga je lekker luxe voor een hotelkamer of boek je toch een goedkoop hostel waar je minder eenzaam bent? In een hostel ontmoet je vaak de leukste mensen, maar als je niet super vaak op vakantie gaat wil je ook weleens genieten van wat comfort. Dan loop je wel het risico dat je elke avond alleen in je eentje op je kamer moet vertoeven. Keuzes maken blijft lastig!

Foto struggles
Oké, je bent dus op een supergave plek waar het een na de andere stel elkaar suf fotografeert. Als je alleen op reis gaat wil je ook wel een keer een fatsoenlijke foto bij die bijzondere tempel of dat oude gebouw! Maar… vraag je dan aan een willekeurige voorbijganger of hij een foto van je wil maken of ga je lekker veilig voor een selfie? Yep, awkward! 
 
Bijzondere ontmoetingen
Het is een feit dat je op een solo reis de leukste mensen ontmoet, maar je maakt pas echt vrienden op de momenten dat je het niet verwacht. Wanneer je je suf verveelt heeft het vaak niet zo’n zin om hoge verwachtingen te hebben. Als je je open opstelt en helemaal relaxed bent kom je vanzelf mensen tegen die je in je eigen omgeving niet zo snel ontmoet had. Leermomentje!
 
Opdringerig
Als je alleen op reis gaat ontmoet je dus heel snel veel mensen. Het zijn vaak mensen die jouw liefde voor reizen en avonturen beleven delen, hoe tof is dat? Maar vaak zit daar ook iemand bij waar je helemaal niet zo op zit te wachten. Wordt het nog best een lastige klus om er weer vanaf te komen. Ja, dat is waarschijnlijk een gevalletje eerlijkheid is altijd het beste. 

Ben jij weleens in je eentje op reis geweest?