15 Starbucks drankjes onder de 100 calorieën

Eten door Roos

Overal ter wereld is ‘ie wel te vinden: De Starbucks. Zelfs in de meest uitgestorven hoeken van de wereld kun je terecht voor je Dark Mocha extra shot met sojamelk. Of misschien ben je meer fan van de Frappuccino met caramel? Helaas tikken de calorietjes bij zulke suikerbommen flink aan. Toch zijn niet alle drankjes slecht voor je. Hieronder vind je 15 Starbucks drankjes met minder dan 100 calorieën, zodat je goed voorbereid je bakkie koffie kunt scoren.

1.

Lees ook: Honger of dorst? Zó herken je het verschil

Kleine cappuccino 

Ah, een klassieker. En de kleinste variant met een heerlijk romige schuimlaag bevat niet eens zoveel calorieën, namelijk maar 90. Guilt-free genieten, kijk daar houden we van. 

2. Starbucks Doubleshot® on Ice

Deze ijskoffie is gemaakt met twee espressoshots op ijsklontjes. De smaak wordt verzacht met een klein beetje melk en zoetigheid. Een kleine is 80 calorieën.

3. Iced Caffè Americano

De ijskoffies doen het goed voor de calorietjes. Zo ook deze iced americano, gemaakt van een normale americano, afgeblust met ijsklontjes en beetje suiker. Een kleintje is maar tien calorieën. 

4. Iced Skinny Mocha

Kun je toch geen afstand doen van je mokka koffie? Goed nieuws: deze koude variant met magere melk is 90 calorieën. 

5. Blonde Roast 

Deze degelijke kop filterkoffie is heerlijk om de dag mee te beginnen. Met maar vijf calorieën kun je er af en toe best een beetje hazelnootsiroop of melk bij gooien. 

6. Kleine Caffè Misto 

Dit is eigenlijk gewoon een cafe latte, maar dan met filterkoffie. Goed voor de lijn en nog lekker ook. Een gewone cafe latte bevat namelijk 150 calorieën.

7. Decaf Pike Place® Roast 

Deze filterkoffie is zonder cafeïne en maar vijf calorieën voor een medium portie. Winnen!

Lees ook: Hongerig naar bed of laat nog iets eten: wat is beter?

8. Iced Coffee 

Deze frisse ijskoffie wordt gezoet en met ijsblokjes geserveerd met 80 calorieën voor een medium. Ben je niet zo van de zwarte koffie? Een kleinere variant met melk is ook 80 calorieën.

9. Nariño 70 Cold Brew 

Nariño is Starbucks zelfgemaakte blend van bonen uit de Nariño regio in Colombia en Oost Afrika. We kunnen nu een heel verhaal over de bonen gaan ophangen, maar belangrijker is dat lekkere kop van deze koffie maar vijf calorieën bevat. Met melk is die 35 calorieën. 

10. Espresso Light Frappuccino® Blended Koffie

Deze Frappuccino is geroosterde koffie in combinatie met een shot van espresso en magere melk, vermengd met ijs. 80 calorieën en 16 gram suiker.

11. Nitro Cold Brew 

Deze ijskoffie komt dicht bij perfectie. Met de fluweelachtige cremalaag lijkt ‘ie wel uit het boekje. En dat met maar vijf calorieën. Je hebt ‘m ook in de Nitro Cold Brew with Sweet Cream variant. Zelfde koffie, maar dan met een huisgemaakte vanille crème, waardoor je koffie nog romiger is. En de calorieën? Nog steeds maar 70. 

12. Nitro Freddo

Voor 70 calorieën heb je met de Nitro Freddo een heerlijke zwarte koffie met een zweem van caramel. 

13. Pike Place® Roast 

Volgens Starbucks staan zij bekend om deze medium-roasted koffie, met een gebalanceerde en rijkelijke smaak. Perfect voor je dagelijkse bakkie met maar vijf calorieën. 

14. Teavana® Shaken Iced Tea

Dit is licht gezoete thee en geschud met ijs. Kies o.a. uit de smaken Passion Tango thee, zwarte thee en groene thee. 60 calorieën, 15 gram suiker.

15. Starbucks Refreshers™ dranken

Deze frisse drank wordt handgemaakt in de Starbucks winkels met echte vruchtensap en lichte  cafeïne door het groene koffie-extract. Verkrijgbaar in Very Berry Hibiscus (60 calorieën), Cool Lime (45 calorieën) en Aardbei Acai (80 calorieën).

Lees ook: Avocado 'light' belooft 30% minder vet te zijn

Lees ook: Hold up: blijkbaar hoor je avocado's te wassen