Eindelijk smikkelen zonder schuldgevoelens met deze vegetarische ganzenlever

Eten door Roos

Sinds de beelden van arme gansjes die worden vetgemest via een trechter in hun keel, wordt foie gras eigenlijk gezien als het meest ondiervriendelijke stukje vlees. Niet zo gek dus dat wij een vreugdedansje deden toen we hoorde dat er misschien een einde komt aan dit dierenleed. Er komt namelijk een plantaardige foie grass op de markt.

Meest dieronvriendelijke stukje vlees

De Food Inspiration Days zijn pas net van start gegaan en we hebben nu al een favoriet: de plantaardige foie gras. Bij de omstreden delicatesse wordt door veel mensen gezien als het meest dieronvriendelijke stukje vlees. De ganzen krijgen het voedsel namelijk via een trechter door snavel geduwd. Hierbij wordt de lever kunstmatig opgepompt tot soms wel een kilo. Brrr.

Diervriendelijk alternatief

De komst van een plantaardige variant is dus geweldig nieuws! De Belgische restauranteigenlijk Paul Florizoone heeft na lang zoeken een diervriendelijk alternatief gevonden: de vegan foie gras op basis van tofu en granenpasta. Perfect voor met de feestdagen.

Volgens foodgoeroe Hans Steenbergen wordt vegetarisch eten op deze manier steeds leuker. Steeds meer mensen kiezen voor plantaardig eten. Zelfs de directeur van ganzenleverimporteur Villa Venture vindt het een interessant verhaal. 

Lees ook: Avocado 'light' belooft 30% minder vet te zijn