Meisje werd op 4-jarige leeftijd ongesteld, kreeg borsten en schaamhaar

De maatschappij door Roos

Hoewel Emily Dover (5) als een gezonde baby geboren werd, bleek zij al snel sneller te groeien dan andere kinderen. Toen zij al op vierjarige leeftijd begon te menstrueren, werd de ziekte van Addison bij haar geconstateerd. Ten gevolge van de ziekte kreeg ze op zeer jongen leeftijd al last van borsten en schaamhaar en zal binnenkort zelfs in de menopauze komen. Emily's moeder (41): "Ze heeft nooit een kans gehad om kind te zijn."

Groeien als kool

Niet lang nadat Emily als een kerngezonde baby werd geboren, moest ze veel huilen en begon zij te groeien als kool. Al snel bleek dat ze geen gewone baby was, want met vier maanden was ze al net zo groot als een eenjarig kind. Op tweejarige leeftijd kreeg ze al borstgroei en had last van acne.

Na jaren van ziekenhuisonderzoeken kreeg Emily op vierjarige leeftijd te horen dat ze de ziekte van Addison heeft. Dit is een zeldzame aandoening aan de nieren, waardoor de hormoonspiegel niet in balans is. 

Normaal gesproken komt deze ziekte alleen voor bij volwassenen van dertig jaar of ouder. In het kleine geval dat het bij kinderen voorkomt kan het ervoor zorgen dat zij op zeer jonge leeftijd al in de puberteit en menopauze komen. 

Lees ook: Maxine (46) kreeg oogbalkanker: 'In de kerk rolde mijn oog eruit'

Ongesteld met 4, menopauze met 5 jaar

De ziekte van Addison veroorzaakt bij Emily een schommeling in cortisol en aldosterone, waardoor zij op haar vierde al ongesteld werd. Een van de vervelende bijwerkingen van haar ziekte is dat Emily ook autistisch is en heeft last van angststoornissen. Vanwege haar overgewicht wordt ze veel gepest op school. Inmiddels is het meisje vijf jaar oud en zal binnenkort waarschijnlijk al in de menopauze komen.

Fundraiser: laat Emily weer vijf zijn

De ouders van Emily hebben een fundraiser opgericht om geld in te zamelen voor een dure behandeling die haar zou kunnen helpen. “We hopen dat het een verschil kan maken in het leven van onze kleine meid, zodat ze zich als een normale kleuter kan voelen”, staat op de website van de fundraiser. “En niet de vijfjarige die moet vechten tegen de puberteit.” 

Lees ook: Hannah Overton zat zeven jaar in de gevangenis voor de moord op haar zoon: “Ik was onschuldig”