Lelijkste vrouw ter wereld blijkt mega inspirerend

De maatschappij door Mariëlle

Wauw, wat een stoer wijf is Lizzie Velasquez, de lelijkste vrouw ter wereld. Ze werd gepest en al die negativiteit kon ze omzetten in positiviteit. Haar buitenkant is lelijk, haar binnenkant verdient een schoonheidsprijs.

Dit lelijke eendje van 26 jaar oud weet hoe ze terug moet slaan in de wereld van vreselijke pesterijen waarin ze verzeild is geraakt door haar verschillende aandoeningen. De lelijkste vrouw ter wereld blijkt mega inspirerend te zijn, meldt de Britse site Mirror. Zij weet precies hoe ze alle negativiteit rondom haar uiterlijk kan omzetten in positiviteit, waarmee ze tegenwoordig ook anderen helpt.


Lizzie Velasquez wordt al jaren gepest omdat ze is uitgeroepen tot de lelijkste vrouw ter wereld. Niet bepaald een titel waar je veel zelfvertrouwen van krijgt. Lizzie is geboren met een zeldzame ziekte waardoor ze aan één oog blind is en haar gewicht niet kan toenemen. Van dat laatste zou je verwachten dat het wel jaloersmakend zou werken. Maar, helaas pindakaas, het mag niet zo wezen: Lizzie wordt hartstikke gepest. Vooral online weten pestkoppen de vrolijke zesentwintiger te vinden.


Walgelijke reacties

Lizzie wist niet eens dat ze was uitgeroepen tot lelijkste vrouw ter wereld. Op haar 17e ontdekte ze een YouTube video over de lelijkste vrouw ter wereld. Dat bleek zij zelf te zijn. Op de video werden walgelijke reacties gegeven. Dat de wereld een betere plek zou zijn als zij er niet in zat bijvoorbeeld. Gruwelijk als zulke dingen over je gezegd worden. De opmerkingen deden haar aanvankelijk vreselijk veel pijn. Bizar genoeg wist Lizzie een manier te vinden om de reacties om te zetten in iets positiefs.

Ze helpt

Lizzie heeft een documentaire gelanceerd om anderen te inspireren:  'A Brave Heart: The Lizzie Velasquez story'. Ze reist de wereld over om jongeren te helpen waarbij het leven wordt bemoeilijkt. Ze wil de gepeste jongeren helpen om een manier te vinden om hulp te zoeken en op te staan tegen de pestkoppen. Hierbij werkt ze samen met Tina Meier van wie haar dochter zelfmoord pleegde nadat ze online werd gepest.

Nee, Lizzie is niet de mooiste vrouw ter wereld en dat zal ze ook nooit worden. Wat uiterlijk betreft. Maar hoe beeldschoon vind jij haar innerlijk?