Ruzie maken met je partner? Dat doe je zo

Liefde door Redactie Ze.nl
1 van 2

Ruzie in een relatie is onvermijdelijk. En om te voorkomen dat je beiden in woede uitbarst en de hele buurt mee kan genieten, zijn er een aantal tips om onvermijdelijke ruzies zo soepel mogelijk te laten verlopen. Want het doel van een ruzie is immers om er samen sterker uit te komen, toch?

Ruzie met je partner? Dat doe je zo

 

1. Blijf bij het onderwerp

Tijdens een ruzie is het soms aantrekkelijk om oude koeien uit de sloot te halen en er van alles bij te halen. Probeer dit te voorkomen en je te richten op het onderwerp van je ruzie. Op deze manier besteed je minder tijd aan randzaken en kom je sneller tot de oplossing.

2. Het gaat niet om winnen

Een veelgemaakte fout is je gelijk willen halen in een ruzie. Veel belangrijker is om er samen sterker uit te komen. Je bent immers een team, geen tegenstanders. Wanneer je dit in je achterhoofd houdt, zal je zien dat ruzies minder snel escaleren en sneller opgelost worden.

3. Probeer je in te leven in de ander

Relaties gaan over het begrijpen van elkaars emoties en standpunten. Hoe moeilijk het soms ook is, probeer je altijd in te leven in je partners standpunt. Zo leren jullie elkaar nog beter kennen en dit zal jullie band alleen maar versterken.

4. Betrek anderen niet in jullie problemen

Houd je vrienden erbuiten en betrek anderen niet in jullie sores. Het is soms aantrekkelijk om steun te zoeken bij vrienden om je gelijk te halen, maar dit komt de relatie tussen jou en je partner op de lange termijn niet ten goede. Natuurlijk kun je vrienden altijd om advies vragen, maar dwing hen niet om partij te kiezen.

5. Val je partner niet persoonlijk aan

In plaats van te zeggen: ‘jij bent egoistisch’, kun je beter zeggen: ‘ik heb het gevoel dat je niet aan mij denkt’. Op deze manier buig je kritiek om in feedback en daar kan jouw partner ook daadwerkelijk iets mee.

Lees verder op de volgende pagina.

Lees ook: Zo stop je met het vergelijken van jezelf met de nieuwe vriendin van je ex