Wat gebeurt er met je hersenen tijdens de seks?

Liefde door Mariëlle
Of je nou drie keer per dag met je lover in elkaar gevlochten ligt, je af en toe een losse scharrel over de vloer hebt om aan je trekken te komen of in een uitgebluste relatie verkeert: vrouwen denken tijdens seks aan... van alles!
 
Vrouwen zijn echte multitaskers en dat uit zich ook in bed. Want als je in bed ligt, gaat je verstand op nul en schieten de wildste ideeën door je hoofd. Ook als je een potje aan het ‘rummikuppen’ bent. Nee, niet wild in de zin van seks, maar alles dat je nog moet doen en wat je in je hoofd ver naar de achtergrond hebt geschoven komt ineens weer naar de voorgrond. Je bedenkt je van alles op het moment dat het eigenlijk helemaal niet uitkomt. Er zijn nog 1001 dingen die je eigenlijk direct op je to-do list moest zetten, omdat je ze anders weer vergeet. Maar dat is geen optie, want dan moet je opbiechten dat je met je gedachten totaal ergens anders zit. Er zit maar één ding op: je moet ze onthouden. Allemaal. Met als resultaat dat je er totaal niet bij bent met je hoofd. Jij denkt namelijk aan…
 
 

1. Wat je vanavond wilt eten. Spaghetti of Chinees. Eigenlijk heb je in allebei wel zin. “Schat watteuh… doe je nu?” Pfjiew, had je het er bijna uitgefloept. Dat je het denkt is al erg genoeg! Koppie erbij!

2. Wat je allemaal nog meer van de supermarkt moet meenemen als je boodschappen haalt. Want wat had je ook alweer nog meer nodig? Was het honing? Was de honing op?
 
3. Shit, de kattenbak! Die moet nog schoongemaakt worden. En dan moet je meteen even kattengrit meenemen van de supermarkt.

4. Je schreeuwt ineens de naam van je beste vriend in plaats van de naam van je sekspartner/lover. Dat is raar, maar het schiet je ineens te binnen dat je hem nog moet bellen, want hij is jarig.

5. Oh nee, je hebt knoflook gegeten en niet zo’n beetje ook. Aioli, eat your heart out! 
 
6. En je bent een beetje aangeschoten. Oeh, niet teveel draaien. Ook niet met je tong.

7. Je denkt aan kussens van de buitenbank die je zo meteen even naar binnen moet halen en dat de parasol ingeklapt moet worden, want het gaat zo regenen.

8. Wanneer hij nou in godsnaam een keertje klaarkomt. Heb je dat ook weer gehad.
 

9. Dat je het deze keer eigenlijk niet zo spannend vindt en dat je totaal niet in de mood bent. 

10. Dat je zo onwijs snel bent afgeleid. Hoezo kun je niet gewoon een keer je kop erbij houden en je alleen focussen op dit?

11. Je denkt eraan dat je het gevoel hebt dat je wordt aangestaard… en ai, dat is ook zo! Want je kat zit op de rand van het bed te kijken wat jullie IN GODSNAAM aan het doen zijn. Ogen als schoteltjes! Hoe lang zit hij daar al? Wegwezen!

12. Wat je allemaal moet bespreken in het gesprek met je collega’s de volgende dag. Het liefste zou je het meteen allemaal neerpennen.

13. Wie je allemaal nog terug moet betalen van kleine leningen die je hebt afgesloten. De één voor een broodje bij de bakker en de ander voor de twee euro die je niet had voor de snoepautomaat op het station, terwijl je zó’n zin had in chocolade!

14. Wie jou allemaal nog geld moeten betalen!

15. Iewl, er hangen allemaal spinnenwebben aan het plafond.

16. Waar heeft hij jouw onderbroek gelaten?

17. Je wenst dat je het licht had uitgedaan.

18. Je denkt eraan dat je je sokken nog aan hebt.

19. En dat je je niet hebt geschoren down under.

20. En HOE irritant het is dat je haar los zit?!

Kom maar door, welke punten ontbreken er nog?