Seks & relaties / Relaties
Relaties

8 tekenen dat je relatie aan het doodbloeden is

In elke relatie maakt de hevige kalverliefde die je aan het begin voelt uiteindelijk plaats voor sleur en gewoonte. Toch is het belangrijk de vlam brandend te houden, zodat je geen uitgezakt stel wordt dat alleen nog uit gewoonte bij elkaar is. Je verdient beter, meid! Daarom acht tekenen dat het misschien beter is om er een punt achter te zetten.

 

Lees meer in onze galerij

1/2 - 8 tekenen dat je relatie aan het doodbloeden is

 

1. Je maakt veel ruzie om niks

Ineens irriteert het je mateloos dat hij zijn sokken overal laat slingeren en dat hij altijd pindakaas op zijn brood eet. Zodra je merkt dat je van elke mug een olifant maakt, is het misschien tijd voor wat afstand. Volgens relatie expert Rachel DeAlto maken vrouwen vaak ruzie wanneer ze het einde van een relatie signaleren, zodat de ander uiteindelijk het vuile werk opknapt. Don’t be that girl!

2. Of je maakt helemaal geen ruzie meer, omdat je geen interesse meer hebt

Ook dit is een teken dat er stront aan de knikker is. Wanneer niets in jouw partner dat vlammetje in jou meer kan aanwakkeren, kun je jezelf afvragen waarom je überhaupt nog in deze relatie zit. Veel mensen blijven uit gewoonte in een relatie. Toch is het zaak om allebei kritisch te blijven: is er nog genoeg over om voor te vechten?

3. De communicatie verloopt stroef

Communicatie is een essentieel deel in je relatie. Een gebrek eraan kan een teken zijn dat je relatie langzaam tot zijn einde komt. Vooral wanneer je geen behoefte meer voelt om je dagelijkse gebeurtenissen te delen of toenadering bij elkaar te zoeken. Wanneer je dit signaleert en er iets aan wil doen, kun je samen en wandeling maken of een uit eten gaan. Op die manier maak je tijd en aandacht voor elkaar vrij. Merk je dat je hier geen behoefte meer aan hebt? Dan weet je wat je te doen staat…

4. Je verveelt je

In de wittebroodsweken van je relatie ontstak elk klein romantisch gebaar van je partner een enorme vlam diep in jouw binnenste en maakte je hart een sprongetje wanneer hij of zij je aanraakte. Helaas maakt deze prille spanning al snel plaats voor lusteloze bankhang avonden voor de TV. Geen zorgen, dit overkomt iedereen in een lange relatie. Toch is het belangrijk actie te ondernemen zodra je dit signaleert om te voorkomen dat de boel nog verder bergafwaarts glijdt. Ga samen op date en maak tijd voor elkaar vrij. Wanneer je merkt dat het moeite kost wordt het misschien tijd om realistisch te zijn.

Lees verder op de volgende pagina

Ga hieronder verder
Meer op de volgende pagina