Na 2 gebroken harten en 15 kussen vind je de ware

Relaties door Karin

Het vinden van de ware: het is een helse weg vol hobbels, dat blijkt maar weer. Onderzoek toont aan dat de gemiddelde vrouw vijftien mannen kust, twee lange relaties heeft gehad en haar hart twee keer gebroken is, voordat ze hém ontmoet.
 
Het zal een schrale troost zijn voor de vrouw waarbij haar hart zojuist voor de tweede keer gebroken is, maar de volgende mr. Lover Lover zou weleens de ware kunnen zijn. De gemiddelde vrouw zal namelijk in haar leven twee keer een gebroken hart hebben voordat ze de man van haar dromen ontmoet, blijkt uit een studie. Daarnaast zal ze gemiddeld vijftien mannen kussen en twee lange, serieuze relaties gehad hebben voor hij aan komt hobbelen op zijn witte paard.
 
Ook blijkt uit het onderzoek dat voordat een vrouw gaat settelen, ze gemiddeld vier rampzalige dates heeft gehad. Daarnaast is ze twee keer verliefd geworden, woonde ze één keer met een man samen en had ze vier one night stands. 
 

En hij dan?
Het onderzoek suggereert dat voordat híj gaat settelen, hij zes one night stands heeft gehad. Echter, een andere studie toont aan dat mannen steeds minder bang zijn om te settelen; ze willen op jongere leeftijd aan de vrouw dan tien jaar geleden. De gemiddelde man is klaar voor een vaste relatie vanaf tweeëntwintig jaar; twee jaar jonger dan tien jaar geleden. Daarbij trekken mannen tegenwoordig al op een jongere leeftijd in bij hun partner: namelijk op hun vijfentwintigste.
 
Het grootste verschil tussen mannen en vrouwen ligt in het aantal seksuele partners - met mannen die gemiddeld met tien vrouwen het bed induiken in hun leven, in vergelijking tot een gemiddelde van zeven voor vrouwen. (Maar met wíe duiken die mannen dan het bed in?!)
 
Maar voordat deze mannen settelen, zullen ze genieten van gemiddeld acht dates met verschillende vrouwen, evenals drie blind dates en ontmoeten ze drie vrouwen via internet, volgens een studie onder gesettelde Britten. Ter vergelijking: vrouwen zullen zeven mannen daten – zonder inbegrip van twee blind dates en twee dates met iemand die ze online ontmoeten.
 

De reis naar ' The One'
Aantal relaties - Vrouwen 7, mannen 8
Rampdates - Vrouwen 4, Mannen 4
Blind dates - Dames 2, Heren 3
Geditched op een date - Dames 1, Heren 2
Online dates - Dames 2, Heren 3
Aantal kussen - vrouwen 15 , mannen 16
Seksuele partners - Vrouwen 7, mannen 10
One night stands - Vrouwen 4, Heren 6
Partners waarmee samengewoond - Dames 1, Heren 1
Verliefd geworden - Dames 2, Heren 2
 
Vreemdgaan en ware liefde
Ook zullen zowel mannen als vrouwen één keer bedrogen worden tijdens hun zoektocht naar de ware, maar zelf zullen ze ook één keer vreemdgaan. Ook blijkt dat bijna 60% van de ondervraagden ooit op een punt belandde dat ze dachten nooit die ene speciale persoon te vinden. Ook vertelde 80% dat men zijn of haar huidige partner ontmoette op een moment dat ze het totaal niet verwachtte, terwijl meer dan een kwart zei dat hun huidige partner niet het type persoon is waarvan ze dachten dat ze daarmee zouden settelen. Ook opvallend: 94% van de vrouwen gelooft in ware liefde, tegenover 88% van de mannen.

Heb jij de ware al gevonden? En hoelang was jouw zoektocht vooraf?