Een 'goed' begin: 2 januari is Divorce Day

Relaties door Marleen_S
Was 2013 het jaar dat hij ein-de-lijk een ring om je vinger schoof en je trouwde met de liefde van je leven? Wat de jaarhoroscopen ook voorspellen, wees deze dag extra lief voor je vent. Het is namelijk Divorce Day.

Dus neem het zekere voor het onzekere en leg je vent in de watten. Want als hij er lekker op tijd bij is dit jaar en last krijgt van de januariblues, dan is een scheiding niet ver weg. Althans, dat denken ze in Engeland. Reden genoeg om last-minute voorbereidingen te treffen.
 
Goede voornemens, slechte gewoontes en vervelende echtgenoten
Omdat het massaal storm loopt bij de echtscheidingsadvocaten op de eerste werkdag van het jaar, roepen de Britten 2 januari uit tot nationale Divorce Day. Zijn kerstpakket als jouw kerstcadeau, dronken ooms en een verbrand kersdiner van je bemoeizuchtige schoonmoeder schijnen gek genoeg toch niet bij te dragen aan een flinke dosis romantiek.
 


Echtscheidingsadvocate Liliane Versluys weet wel waarom. “In de 'dode' periode tussen Kerst en Nieuwjaar kreeg ik al vier telefoontjes van nieuwe cliënten, voor een afspraak na Nieuwjaar. We noteren twee pieken: na de zomervakantie en na Nieuwjaar. Allebei periodes van op elkaars lip zitten en elkaar niet kunnen ontlopen.”
 
Vaak is er al eerder door het koppel besloten om samen het echtscheidingsbootje in te stappen. Het bekendmaken van deze keuze bewaren ze vervolgens het liefst voor na de feestdagen, om toch als one big happy family niet de kerstsfeer te vergallen.
 
Schoon schip maken
En als Oudejaarsavond dan eindelijk is aangebroken, willen de meeste vrouwen schoon schip maken. Want met de goede voornemens gaan ook gelijk de slechte gewoontes de deur uit. En blijkbaar ook vervelende echtgenoten die je tijdens de ‘gezellig knus samen op de bank-kerstperiode’ wel uit het raam kan smijten.
 
Niks niet met 'gezellige' kersttruien rond de kerstboom liedjes zingen zoals in Libelle en in onze favoriete romcoms. Nee, bij het nieuwjaarsontbijt de echtscheidingsadvocaat opbellen, dat is véél gezelliger. 
 
En, heb jij de kerstperiode met je lover een beetje overleefd?