'Ook dieren op Sint Maarten zwaar getroffen door orkaan Irma'

De maatschappij door Redactie Ze.nl

Het mag je niet ontgaan zijn. De monsterlijke orkaan Irma heeft duizenden huizen, wegen en bedrijven verwoest op het eiland Sint Maarten. Niet alleen mensen, maar ook de dieren hebben het zwaar. Ook zorgboerderij Seaside Nature Park is compleet verwoest. De beesten zitten zonder voer, schuilplaats en medicijnen. Het park doet nu een oproep om geld in te zamelen.

Seaside Nature Park was de verblijfplaats voor ongeveer 70 paarden en een tiental geiten, schapen, konijnen, cavia’s en varkens. Wonder boven wonder hebben de meeste dieren van het natuurpark het overleefd. Maar ze zijn nog niet buiten levensgevaar zolang er geen eten, bouwmateriaal en medicijnen voor de dieren wordt geregeld.

Oud-medewerker van het park, Vera Verbruggen, noemt het “een wonder” dat de paarden de orkaan hebben overleefd. “Sinds ze werden vrijgelaten dolen ze over het eiland. Ze komen alleen terug als ze honger hebben. Dat kan een gevaar opleveren. Mensen zijn wanhopig en doen gekke dingen… Het zou werkelijk hartverscheurend zijn deze dappere dieren alsnog te verliezen."

Om de dieren op te kunnen vangen en veilig onderdak te bieden is er op zeer korte termijn voedsel, medicijnen en bouwmateriaal nodig. Daarom heeft Vera de crowdfunding-actie Paard in Nood opgezet om € 60.000 in te zamelen. “Het geld wat met deze actie ingezameld wordt gaat volledig naar het aanschaffen en vervoeren van voer, medicijnen en materiaal voor de wederopbouw van de huisvesting van de dieren.”

Doneren kan via de GoFundMe pagina.

 

Voor de officiële Fundrasing pagina voor Sint Maarten, ga je naar deze link.