Slik! Bij deze 8 gerechten eet je levende dieren

Eten door Laura
1 van 4

Je kunt je niet voorstellen dat in Nederland een levend dier onder je neus wordt geschoven in een restaurant. Wij gruwelen bij de gedachte van een spartelende vis op ons bord, maar in sommige delen van de wereld is het een heuse delicatesse. We weten allemaal dat het biefstukje op ons bord ooit door de wei heeft gehuppeld, maar om nou een (deels) levend wezen te verorberen... Dat gaat ons wel te ver. Of je dit lijstje nu gaat gebruiken om jezelf te behoeden of juist om te ontdekken, laten we even aan jou over...

levende dieren

Oesters

Het schelpdier is het meeste bekende dier dat levend wordt opgepeuzeld, beter gezegd: geslurpt. Hoewel veel mensen niet weten dat de Oester nog leeft. Ook wanneer je het slijmerige diertje lossnijdt van de schelp kan het nog voortleven.

levende dieren zee-egels

Zee-egels

De zwarte, stekelige beesten zijn een populaire delicatesse in verschillende landen. Vaak wagen nieuwsgierige toeristen zich ook aan een hapje van het zeedier, soms zonder te weten dat het dier leeft. In Italië noemen ze het Ricci di Mare. Ze vangen ze in zee, knippen de lange stekels af, snijden het open en lepelen de inhoud direct op.