Beauty / Lichaam
Lichaam

Zo vaak gaat het fout als we ons schaamhaar scheren

Het is natuurlijk helemaal aan jou hoe je je bosje schaamhaar erbij hebt staan. Een full bush, landingsbaan of compleet kaal, meid, maak het zo gek als je zelf wilt. Maar als je dan besluit jezelf te ontdoen van enige beharing, wees dan wel een beetje voorzichtig. Het schijnt namelijk nog verdomd vaak fout te gaan met ontharen als we recentelijk onderzoek mogen geloven. 

Amerika

Het onderzoek, uitgevoerd door JAMA Dermatology in Amerika, laat zien dat het nog regelmatig mis gaat. Van alle ondervraagden die zichzelf ontdoen van hun schaamhaar geeft een kwart aan hier ooit zichzelf mee te hebben verwond. Het vaakst gaat het mis met scheren: 60% van de verwondingen die we opliepen tijdens het ontharen zijn sneetjes. Bij 1,5% van alle verwondingen was er zelfs een ziekenhuisbehandeling nodig.

SOA gevaar

Wat veel scheerders vergeten is dat wondjes rondom de vagina je ook extra vatbaar kunnen maken voor SOA's. Het advies van de dokter? Jezelf minder scheren en meer haar laten staan. Tja. Of we daar nu heel blij van worden...