Wat de kleur van je kleding over je vertelt

Mode & trends door Laura

Als je voor je kledingkast staat, baseer je je kleurkeuzes dan op wat voor soort uitstraling je geeft? Grote kans dat je daar niet bewust over nadenkt. Toch laat je met je kleurkeuze een bepaalde indruk achter. Lees hieronder wat jij onbewust uitstraalt…

favoriete kleur van je kleding

Blauw

Als je blauw draagt, is het haast moeilijk om géén goede indruk achter te laten. Blauw straalt rust, vertrouwen, onafhankelijkheid, positiviteit, loyaliteit en creativiteit uit. Heb je een sollicitatie of een ander belangrijk zakelijk gesprek? Met een donkerblauwe outfit heb je alvast een streepje voor.

Rood

Met rood zeg je: ik ben alles behalve saai. Wil jij een spotlight momentje pakken? Dan is rood je kleur. Het geeft energie, kracht en zelfvertrouwen. Zoals je misschien ook wel weet is het ook de kleur van passie, dus voor een geslaagde date hul je je in vurig rood.

Bruin

Wie vaak bruin draagt, is meestal een natuur liefhebber. Stabiel, down to earth en betrouwbaar.

Roze

Roze staat natuurlijk voor vrouwelijkheid, maar het is ook wetenschappelijk bewezen dat roze de honger stilt en jou en mensen om je heen een gevoel van rust geeft. Dus weet je dat maandag jouw “chaggie-dag” is? Pink it is!

Wit

Deze kleur wordt automatisch geassocieerd met maagdelijkheid, maar er is meer. Wit betekent een verse start. Je ziet er fris en opgewekt uit. Wit staat voor: eerlijk, puur en moed.

Zwart

Is all black everything jouw levensmotto? Door jouw zwarte look straal je mysterie, elegantie, macht, kracht en autoriteit uit. Pas wel op: je kan ook onbenaderbaar overkomen. Van top tot teen in het zwart is geen goede look voor zakelijke afspraken.

Grijs

Net als met zwart, moet je ook met deze kleur oppassen. Grijs komt in heel veel tinten. Let op dat het je niet bleek maakt. Van te veel grijs, kun je depri en onverschillig overkomen.

Zilver/metallic

Een paar jaar geleden waren metallic kleuren nog not done, maar tegenwoordig is een zilveren of gouden top of paar schoenen heel hip. Met zo’n opvallend glimmertje geef je de boodschap dat je spontaan en avontuurlijk bent.

Oranje

Voor echte durfallen is “onze” kleur niet alleen voor Koningsdag en voetbalwedstrijden. Oranje is de kleur van de zonsondergang en daarom straal je warmte, gezelligheid en positiviteit uit.

Geel

Een beetje geel doet al heel veel. Niet alleen je omgeving, maar ook jijzelf wordt blij, optimistisch en creatief van een outfit met een touch of yellow.

Paars

Paars is de kleur van spiritualiteit en rijkdom. Een paarse outfit verklapt dat je artistiek, creatief en wereldwijs bent.

Groen

Hul je je in de kleur van de natuur, dan ádem je kalmte, gulheid en zorgzaamheid.

 

Lees ook: De leukste manieren om een spijkerjasje te dragen