Met dit trucje verwijder je gele zweetvlekken uit witte kleding

Fashion door Redactie Ze.nl

We kennen allemaal de struggle. Het is zomer, tijd voor een luchtig wit shirtje of een zwierige witte jurk. Maar het warme weer zorgt niet alleen voor een zomerse look, het is vaak ook de oorzaak van klotsende zweetoksels. En voor je het weet... zitten er gele vlekken in je witte shirt die je er met geen mogelijkheid meer uitkrijgt. Toch? Niet helemaal waar, want er is wel degelijk een trucje om deze gele transpiratievlekken uit je witte kleding te krijgen. En het is eigenlijk ontzettend simpel!

gele zweetvlekken

Lees ook: Bied mee op de leukste uitjes met de Ticketveiling kortingscode

Gele vlekken in witte kleding: vaatwastablet

Het enige wat je hoeft te doen om je witte shirt of jurk weer spierwit te krijgen, is een vaatwastablet bij je was te doen. Het trucje zou met name helpen bij verse zweetvlekken. Behalve een vaatwastablet kun je ook een bruistablet om een kunstgebit te reinigen proberen. Wel het proberen waard, toch? 

Gele vlekken in witte kleding met een sopje

Mocht dit trucje met de vaatwastablet trouwens niet lukken, dan kun je ook een sopje van warm water met wat baking soda en waterstofperoxide maken. Laat het shirt daarin weken en was het daarna zoals je normaal ook doet. Bekijk in deze video hoe je met dit trucje gele transpiratievlekken verwijdert:

Lees ook: Zo krijg je vieze All Stars weer schoon