Ze's sekswoordenboek: LHBTQQIP2SAA

Liefde door Annelot

Zo nu en dan stuit je op van die begrippen waarvan je niet meteen weet wat het betekent. Of waarvan je wel een idee hebt, maar graag precies wilt weten wat het inhoudt. Zo schreven we al eens over Vamping, Postillonage en Hangende tuin. Zoals gebruikelijk hebben we weer een nieuwe term voor je deze week. Deze keer de afkorting: LHBTQQIP2SAA.

Deze afkorting is bij de meeste mensen tot de T nog wel bekend: L staat voor lesbisch, H voor homoseksueel, de B is van biseksueel en de T betekent transgender. Maar dit is al lang niet meer genoeg om de regenboog aan verschillende mensen te beschrijven. De afkorting is inmiddels uitgebouwd en hier staat hij voor:

De eerste Q staat voor queer, de tweede Q is van questioning, omdat velen zich nog afvragen welke seksuele voorkeur ze precies hebben. De I staat voor interseksevariatie en de P is van panseksueel, wat ook wel omniseksualiteit wordt genoemd en inhoudt dat je verliefd wordt op een persoon, waarbij het niet uitmaakt wat voor gender. 2S betekent Two-Spirit en de A staat voor aseksueel. De laatste A verwijst naar ally oftewel bondgenoot van de LHBTQQIP2SAA-gemeenschap: de hetero.

Lees ook: Coming out van Lies (21) was zeer heftig: 'Ik begon mezelf te snijden'