Ze's sekswoordenboek: Hangende tuin

Liefde door Annelot

Zo nu en dan stuit je op van die begrippen waarvan je niet meteen doorhebt dat het een seksuele betekenis heeft. Zo schreven we eerst over Cuckolding, Randje fietsen en Confetti-gangbang. En we hebben er weer eentje voor je deze week! Namelijk ‘Hangende tuin’.

De Hangende tuin wordt ook wel de Zwaan genoemd en is een standje waarbij de vrouw op haar rug op bed ligt. Ze hangt met haar bovenrug over de rand van het bed of de stoel, terwijl de man er bovenop ligt, op zijn buik. Het is dus eigenlijk de klassieke missionaris-houding, maar dan net even anders.

Het nadeel van dit standje is dat je het niet zo lang kunt volhouden. Het is namelijk best pijnlijk voor je rug om zo te hangen en het bloed zal ook naar je hoofd gaan stromen, waardoor je hoofdpijn kunt krijgen. Daarnaast moet de bovenste partij veel spierkracht gebruiken om jou én hem omhoog te houden, zodat jullie niet van het bed af kukelen.

Overgave

De clitoris wordt in dit standje nauwelijks gestimuleerd, maar het kan wel opwindend zijn omdat je je helemaal overgeeft door op deze manier te hangen. Om het iets makkelijker te maken kun je je armen en je achterhoofd op de grond laten rusten. Pas wel op dat je niet te lang blijft hangen. Als je rood aanloopt of een drukkend gevoel op je hoofd krijgt, is het beter om verder te gaan in een ander standje.

Lees ook: Ze’s sekswoordenboek: CAT-standje