3 x verrassend lekkere ideeën voor op jouw boterham

Eten door Commerciële Redactie Ze.nl

Lunchtime! Houd je van brood maar ben je die saaie bammetjes met kaas nu wel een beetje zat? Wij zetten drie bewuste én lekkere belegideeën voor je op een rijtje die ook nog helemaal hip in healthyland zijn. De ingrediënten kun je makkelijk meenemen naar je werk of maak je lekkere bammetjes thuis alvast in een paar minuutjes klaar.

1. Brood met warme geitenkaas, honing, rucola en Becel met walnootolie

Waarschuwing: van dit broodje krijg je een ware flavourgasm in je mond! Geitenkaas en honing is een combinatie die eigenlijk nooit mis kan gaan. De rucola zorgt voor een frisse bite en de Becel met walnootolie geeft het geheel een heerlijke licht notige smaak. De spread is 100 procent plantaardig en rijk aan Omega 3 en 6. Het is gemaakt met zonnebloemolie, koolzaadolie en lijnzaadolie gemengd met walnootolie. Lekkerder gaan je bammetjes niet worden!

Ingrediënten:
* Dikke bruine volkoren boterham of broodje
* Geitenkaas
* Honing
* Rucola
* Becel met walnootolie

Bereiden
Besmeer het brood met Becel met walnootolie en beleg het daarna met geitenkaas. Smeer er wat honing overheen. Beleg het broodje vervolgens met wat rucola en leg het onder de grill/oven totdat de geitenkaas een beetje smelt en de honing warm geworden is. Zorg ervoor dat het brood niet té knapperig wordt.

2. Toast met pindakaas, plakjes banaan en Becel met kokosolie & amandelolie

De ultieme favoriet uit Amerika: een knapperig broodje met pindakaas en plakjes banaan. In combinatie met Becel met kokosolie & amandelolie: een absolute hit. De smaak van kokos past perfect bij pindakaas en banaan. Dit wordt een feestje op je bord! Tip: maak het feestje af door er wat hagelslag overheen te strooien.

Ingrediënten:
* Dikke bruine volkoren boterham of broodje
* Pindakaas
* Banaan
* Becel met kokosolie & amandelolie

Bereiden
Rooster je boterham even in de broodrooster en smeer er dan een laagje Becel met kokosolie & amandelolie overheen. Besmeer de toast daarna met pindakaas. Beleg het broodje vervolgens met stukjes banaan en strooi er eventueel wat hagelslag overheen. Smullen maar!

3. Boterham met hüttenkäse, komkommer en Becel met avocado-olie & limoenolie

Totaal niet moeilijk om klaar te maken, verantwoord en o zo lekker: een broodje met hüttenkäse en komkommer en Becel met avocado- & limoenolie. Laat je smaakpapillen nog eens flink hun werk doen door de subtiele, maar lekkere smaak van Becel met avocado-olie & limoenolie toe te voegen. Het romige van de avocado-olie en de frisse smaak van limoenolie geven dit broodje nét wat meer pit!

Ingrediënten:
* Dikke bruine volkoren boterham of broodje
* Hüttenkäse
* Komkommer
* Peper
* Becel met avocado-olie & limoenolie

Bereiden
Begin met een laagje Becel met avocado-olie & limoenolie. Besmeer het broodje daarna met hüttenkäse. Leg wat plakjes komkommer erover. Nog wat peper er overheen en je verantwoorde en lekkere boterham is klaar!

 

Op zoek naar meer inspiratie? Meer recepten met Becel met walnoot-, kokos- of avocado-olie vind je hier.