De 6 beste schoonmaak hacks

Je hele vrije weekend opmaken aan het huis schoonmaken? Je hebt wel wat beters te doen! Gelukkig kennen wij enkele fantastische life hacks die de huishoudklus heel veel gemakkelijker maken. En stiekem zelfs een beetje leuk…

karchen floorcleaner schoonmaak hacks

1. Kledingroller tegen haar

Haren en stof blijven in no time plakken aan stoffen oppervlaktes in je huis. Met een standaard vaatdoekje krijg je het stof er nooit af en met een stofzuiger is het niet bepaald hygiënisch of praktisch. Gebruik een kledingroller om in een letterlijke handomdraai stof van bijvoorbeeld lampenkappen te halen en bank en kussens haar- en pluisvrij te maken.

2. Kattenhaar en een schuursponsje

Kattenbaasjes kennen de eeuwige struggles met kattenhaar. Het is overal! Om gek van te worden. Het haar verwijder je gemakkelijk van de bank door er voorzichtig over te vegen met de ruwe kant van een schuursponsje.

3. Spons in de magnetron

De magnetron slaan de meeste mensen vaak over tijdens de wekelijkse beurt. Volg deze simpele tip op en het is zo gebeurd. Dood bacteriën in de magnetron door een vochtige spons twee minuten in de magnetron te laten draaien. Veeg de binnenwanden schoon en droog met een microvezeldoekje. Klaar voor de volgende opwarmbeurt!

4. Schelpen in de waterkoker

Leg een aantal (schone) schelpen in de waterkoker en hij zal niet meer verkalken. De schelpen nemen namelijk het kalk op en jouw theewater blijft lekker helder. Vervang de schelpen na een paar maanden.

5.  Stofzuigen én dweilen in één beweging

Het stofzuigen én dweilen van je gehele woning kost zóveel tijd. Gelukkig hebben we een geniale uitvinding gevonden waarmee je bakken tijd bespaart. De Kärcher Floor Cleaner FC 5 lijkt op een stofzuiger, maar zuigt en dweilt in één beweging zonder daarvoor een grote hoeveelheid reinigingsmiddel te gebruiken. Je hoeft je handen dus helemaal niet in een vies sopje onder te dompelen. Als klapper is de Floor Cleaner geschikt voor de meeste vloeren. Dit hadden we veel eerder moeten weten!

6. Planten zonder stof

Heb je veel planten in huis? Dan heb je natuurlijk geen tijd om elk blad van de plant apart af te gaan stoffen. Haal het stof eraf door plant buiten onder een koude douche te zetten. Luiheid is een kunst!

 

floor cleaner schoonmaakhacks

Lees ook: Dit zijn de allergoorste plekjes in huis die je te weinig schoonmaakt