8 tips om rimpels te voorkomen en verminderen

Beauty door Commerciële Redactie Ze.nl

Toen je jonger was, ontstonden ze alleen als je lachte, maar naarmate je ouder wordt, sieren ze je gezicht permanent: rimpels en fijne lijntjes. Meestal zijn we er niet zo blij mee, maar gelukkig valt er genoeg aan te doen. We hebben 9 tips voor je om rimpels te verminderen en nieuwe rimpelvorming voorkomen.

1. Bescherm

De belangrijkste tip tegen rimpels is je huid beschermen tegen zonnestralen. Rimpels worden voor 90% veroorzaakt door UV-straling. Smeer je gezicht en decolleté dus elke dag in met zonnebrandcrème. Ook als de zon niet schijnt.

2. Sporten

Door te bewegen, verhoog je de bloedcirculatie in je lijf en daarmee ook de de circulatie in je huid. Dit zorgt ervoor dat de kleinste bloedvaatjes blijven bestaan en de transportfunctie van het bloed in je huid verbeterd wordt.

3. Stomen

Maak een stoombadje en ga er een paar minuutjes met je gezicht boven hangen. Het stoom helpt tegen acne en verbetert de bloedcirculatie. Ook neemt je huid makers en crèmes beter op na een stoombad, omdat de poriën open gaan.

4. Beddengoed

Terwijl jij in dromenland bent, is je gezicht de hele tijd in contact met je beddengoed. Je kunt je dus wel voorstellen dat beddengoed invloed heeft op je huid. Kies daarom altijd voor katoenen, linnen of zijde beddengoed.

5. Slaap

Een mooie huid hangt samen met genoeg slaap. Acht uur slaap per nacht doet wonderen voor je rimpels. Tijdens het slapen wordt de celdeling in je huid actiever, neemt je huid vitamines en mineralen op en pakt het puistjes, huidirritaties en rimpels aan.

6. Voedingssupplementen

Een gezond voedingspatroon is belangrijk om je huid soepel en stralend te houden, maar na je dertigste jaar krijgt je huid vaak een tekort aan sommige voedingsstoffen en vitaminen. Om je huid van binnenuit mooi te houden kun je beginnen met voedingssupplementen, zoals Pure Gold Collagen®,  een vloeibaar beauty voedingssupplement met actieve ingrediënten zoals gehydrolyseerd collageen en hyaluronzuur (beide bekend om hun anti-ageing werking). Het collageen blijft intact tijdens de spijsvertering en wordt opgenomen in de dunne darm vanwaar het in de diepste huidlagen kan doordringen om daar meer collageen, elastine en waterhoudend hyaluronzuur te maken. Die zijn essentieel voor een gezonde huid. Proberen? Bij aankoop van een Gold Collagen 30 dagen kuur ontvang je nu hydraterende maskers t.w.v. €21,95.

7. Exfolieer

Gebruik een milde exfoliant met AHA-fruitzuren, die dode huidcellen verwijderen en de aanmaak van nieuwe cellen stimuleren.

8. Rimpelcrème

Gebruik een goede rimpelcreme die de huid voorziet van vocht en antioxidanten bevat.

Lees ook: 7 middeltjes tegen acne: van bietensap tot aardappel