Het dochtertje van Analee (24) is geboren met haar hersenen buiten haar schedel

Mama door Annelot

Stel je voor: je bent zwanger en tijdens de twintig wekenecho krijg je te horen dat je ongeboren kindje een ernstige afwijking heeft. Het overkwam de 24-jarige Analee Gibney uit Noord-Ierland. Haar baby werd gediagnostiseerd met een zeldzame afwijking waarbij de schedel zich niet goed rond de hersenen vormt. Daardoor groeit een groot gedeelte van de hersenen buiten de schedel. De baby van Analee zou daardoor geen bewustzijn, emotie en geheugen hebben als het geboren zou worden. Toch zette Analee de zwangerschap door en May Rose Gibney werd geboren.

De baby werd met een keizersnede gehaald, omdat een gewone bevalling niet goed zou gaan. Kleine May Rose heeft sinds haar geboorte niet gehuild en opent heel af en toe even haar oogjes. De dokters dachten dat het meisje niet langer dan 6 weken zou leven. Toch houdt Analee hoop en weigert ze te geloven dat haar dochtertje het niet gaat overleven. Ze leeft inmiddels al zeseneenhalve week.

“Ik ben vastbesloten om haar door specialisten te laten behandelen en wil haar zoveel mogelijk kansen bieden om misschien toch te overleven,” vertelt ze aan Daily Mail. ‘Ik ben niet naïef. Ik weet dat er een grote kans is dat ze het niet overleefd, maar ik blijf zoeken naar mogelijke behandelingen. Ik zou het mezelf niet kunnen vergeven, als ik niet alles probeer om haar te redden.”

“Ik zou haar nooit laten lijden. Als het tijd is om haar te laten gaan, zou ik dat zeker doen. Maar op dit moment is ze volgens mij nog niet klaar om te gaan”, zegt Analee. “Er zijn gevallen waarin baby’s met deze afwijking nog jaren leven en is zelfs iemand 25 jaar mee geworden.” May Rose is een makkelijke baby. Ze slaapt al door en voeden gaat makkelijk. Dit maakt het voor Analee makkelijk om voor haar te zorgen. “Meestal heeft ze haar oogjes dicht, maar heel soms opent ze die voor een paar minuutjes en dan smelt ik. Ze is zo’n mooi meisje.”

“Elke verandering die we nu meemaken, al is ze een ons zwaarder geworden, is geweldig! Mij werd verteld dat ze niet ouder dan zes weken zou worden, dus elke extra minuut is mooi meegenomen. Als het misgaat, dan heb ik alles geprobeerd om haar lief te hebben en een kans op leven te geven.”

Lees ook: Renée (33) ontdekt dat ze borstkanker heeft dankzij haar hond