Renée (33) ontdekt dat ze borstkanker heeft dankzij haar hond

Lifestyle door Annelot

Een jaar geleden besloot de Australische Renée Chandler (33) om een puppy te nemen. Geen moment had ze toen kunnen bedenken dat haar hondje een speciale ‘gave’ zou bezitten. Kleine Baxter had namelijk door dat er iets mis was met zijn baasje. Hij bleef tegen haar op springen en krabde fanatiek aan haar borst. Toen ze hem tegen probeerde te houden, voelde ze ineens een knobbeltje in haar borst. Niet veel later kreeg ze van de dokters te horen dat ze borstkanker heeft.

“Ik had helemaal niets doorgehad als Baxter niet aan mijn borst bleef krabben”, vertelt Renée aan de Daily Mail. "Ik was echt in shock, dit kon toch niet waar zijn?". Na deze heftige diagnose, kreeg ze verschillende chemo's en bestralingen. Ook haar borst werd verwijderd. Renée vocht hard tegen de kanker, maar helaas mocht het niet baten. De ziekte verspreidde zich snel in haar botten, lever en longen. Toch gaf ze niet op en bleef naast de behandelingen zelfs doorwerken.

De vriendinnen van Renée merkten dat ze het financieel bijna niet meer kon opbrengen om de behandelingen te betalen en begonnnen een crowdfundingpagina. Daarmee probeerden ze geld op te halen voor een speciale behandeling in Duitsland. Een half jaar nadat de ziekte werd ontdekt, kwam er plotseling toch slecht nieuws. Renée was, met haar viervoeter aan haar zijde, plotseling overleden.

Een maand voordat ze overleed had Renée nog een tekstje geschreven om iedereen te bedanken voor de steun: "Ik ben heel erg ontroerd door alle aandacht. Ik sta echt met mijn mond vol tanden en dat komt niet vaak voor. Ik wil jullie bedanken uit het diepste van mijn hart. Deze crowdfundingpagina bewijst dat jullie in mij geloven. Ik zal dit monster gaan verslaan, tegen alle verwachtingen in."

Lees ook: Hayat (34) heeft SMA: 'De ziekte heeft mij misvormd'