Ze blundert: dit zijn jullie gênantste beautymomenten

Lichaam door Sabine

Roepen dat je pinpas is gestolen terwijl-ie gewoon in een ander zijvakje blijkt te zitten en weg proberen te rijden in de derde versnelling. Zo nu en dan hebben we allemaal weleens een minder fijn moment, maar sommigen zijn net wat erger dan anderen. Elke week delen onze lezeressen hun blunders. Deze keer vertellen ze over het meest beschamende dat hen is overkomen terwijl ze hun beautyritueel uitvoerden.

Heleen (29): “Twee jaar geleden ging ik voor het eerst naar een waxsalon. Toen de dame me vroeg of ik mijn billen uit elkaar wilde houden zodat ze daar ook wax kon smeren, luisterde ik braaf. Maar onervaren als ik was, liet ik daarna mijn billen weer los. Ik vloekte de hele salon bij elkaar toen mijn billen daarna van elkaar moesten worden losgetrokken.”

Zahra (26): “Toen mijn nieuwe kapper een superknappe man bleek te zijn, appte ik mijn beste vriendin meteen om het te vertellen terwijl hij de haarverf pakte. Hierna stopte ik mijn telefoon weg, maar ik toverde hem weer tevoorschijn toen mijn kapper vroeg wat ik precies wilde. Maar nét op dat moment appte mijn vriendin terug, in Caps Lock nog ook: VRAAG HET NUMMER VAN DIE LEKKERE KAPPER. Hij kon er wel om lachen, maar ik schaamde me dood.”

Bea (25): “Mijn wilde wenkbrauwen zijn ontembaar en om kosten bij de beautysalon te besparen, kocht ik een soort scheerkammetje via Tel Sell om het zelf te doen. Op tv bleek het alleen een stuk soepeler te gaan dan in het echt. Ik deed mijn uiterste best om het precies te doen, maar ik schoot toch uit. Drie weken lang liep ik rond met een gemillimeterde wenkbrauw.”

Milène (28): “Mijn nieuwe vriend zou voor het eerst blijven slapen en ik wilde dat onze eerste nacht perfect zou zijn. Onder de douche voerde ik mijn scheerritueel uit, maar deze werd onderbroken door een belangrijk telefoontje. Hierdoor vergat ik daarna mijn ritueeltje door te zetten. Terwijl ik die avond mijn vriend probeerde te verleiden, proestte hij het uit: ‘Heb je nu maar één oksel geschoren?’. Gelukkig kan ik er inmiddels ook wel om lachen.”

Anke (32): “Ondanks mijn blonde haarkleur werd ik al snel grijs. Om geld te besparen verf ik het daarom zelf. Met het verf in mijn haar stapte ik laatst in bad om een half uurtje te relaxen voordat ik het uitspoelde, maar je raadt het al: ik viel in slaap. Veel te laat spoelde ik mijn haar uit en tot mijn grote schrik zag ik dat mijn haar niet blond, maar geel was. Met hangende pootjes ben ik vervolgens naar de kapper gegaan.”