Deze dingen moet je weten als je last hebt van roos

Gezicht door Vrouwen redactie

Heb je last van die vervelende witte schilfertjes op je hoofdhuid? Dan baal je waarschijnlijk flink. Het hebben van roos is geen pretje, omdat je waarschijnlijk constant bang bent dat de schilfertjes zichtbaar zijn. Gelukkig ben je niet de enige, want 23 procent van de Nederlandse vrouwen heeft regelmatig last van roos. Dit zijn wat dingen die je misschien verder helpen:

1. Wat is het probleem?
Het is eerst handig om erachter te komen waar je precies last van hebt. Heb je een alleen een droge hoofdhuid, roos of psoriasis? Heb je last van dit eerste dan kan het al overgaan door alleen even te stoppen met stylingproducten en de föhn. Bij roos heb je echt last van jeuk en schilfers. Psoriasis heb je niet alleen op je hoofdhuid, maar ook op andere plekken van je lichaam.

2. Wat is de oorzaak?
Roos ontstaat vaak door een teveel aan olie. Die olie is een ideale plek voor de gist die verantwoordelijk is voor roos. De olie wordt alleen maar meer, maar ook verlies je meer en meer dode huidcellen. Die olie wordt geproduceerd door hormonen dus vaker wassen heeft helaas geen zin.

3. Gebruik een speciale shampoo voor roos
Een antiroosshampoo kan echt een uitkomst zijn voor ladies die last hebben van roos. Maar een groot deel van de vrouwen gebruikt het liever niet, omdat ze in de meeste gevallen naast het bestrijden van roos verder niets voor je haar doen. Gelukkig heeft Head & Shouders daar iets op gevonden. Ze hebben namelijk heel fijne, vernieuwende shampoo’s op de markt gebracht speciaal voor vrouwen die geen concessies willen doen op het gebied van verzorging. Met de 26 (!) verschillende shampoo’s is er voor iedereen wel wat wils. Ze schuimen, ontklitten en ze maken het haar zacht en vitaal. Daarnaast ruiken ze fantastisch!

Zo kun je met een gerust hart de deur uit, zonder ook maar één schilfertje te bekennen!

Bron