Wijnles 10: Cabernet Sauvignon

Eten door Vrouwen redactie

Joost & Joost geven om de twee weken wijnlessen op Vrouwen.nl! Want: wijn is hip, en mega ingewikkeld. Hoe meer je erover te weten komt, hoe ingewikkelder het lijkt te worden. Joost & Joost laten je met woorden mee proeven van alle informatie over dit magische drankje. Ze zorgen ervoor dat je je een weg kun banen door de moderne wijnjungle. Vandaag wijnles 10: Cabernet Sauvignon

In de vorige wijnlessen bespraken we al een aantal rode druivensoorten. Vandaag sluiten we deze af met de Cabernet Sauvignon. Het is de meest aangeplante druivensoort in de wereld en is een kruising tussen de Cabernet Franc en de Sauvignon Blanc druif en stamt uit de 17de eeuw! Wijn van deze druif heeft een zeer uitgesproken karakter en is heel veelzijdig. De druif doet het het beste in warme klimaten en wordt bijna altijd gebruikt in combinatie met andere druivensoorten, enerzijds om het uitgesproken karakter wat af te zwakken, anderzijds om andere wijnen juist een kwaliteitsboost te geven!

Wijn van enkel Cabernet Sauvignon zal bijna altijd op eikenhout gerijpt zijn, juist om de wijn wat zachter te maken en de strengheid te temperen. En ook bij deze druivensoort, duidelijke smaakverschillen per streek en land van herkomst!

Hoe kom je daar achter? Nou, gewoon proeven dames, neem de uitdaging aan, koop een paar mooie flessen, blends maar ook wijn van enkel Cabernet Sauvignon en ga weer proeven en vergelijken! De enige manier om je smaak te ontwikkelen. Oh ja, en onthoud wat je lekker vind! Schrijf het gewoon op en deel met je wijnvriendinnen!

Veel proefplezier en geniet!

Smaakt dit naar meer? Slurp dan meer informatie op, op de website van Joost & Joost.

Bron, bron, bron