Deze kleur voedsel maakt je gelukkig

Eten door Annelot

Dat eten ons gelukkig maakt wisten we natuurlijk al (#teamnevernoteating!).Maar dat een bepaalde kleur eten je nóg gelukkiger maakt was tot nu toe nog ongebekend. Tot een groepje wetenschappers erachter kwamen dat het eten van geel voedsel invloed heeft op je humeur!

Volgens het onderzoek krijgt je humeur een flinke boost als je geel voedsel eet door de extra hormonen die het bevat. Dat je nu meteen aan borden vol pasta en patat (yes, geel) denkt, snappen we, maar er is één geel gerecht dat op nummer één staat wat betreft die extra hormonen en dat is een omelet. Op de tweede plek staat macaroni met kaas en daarna volgt en banaan en pannenkoeken (vinden we helemáál niet erg).

De onderzoekers denken dat we blij worden van geel eten omdat we het associëren met warmte en de zon, en daar worden we natuurlijk altijd gelukkig van. Kan jouw humeur wel een boost gebruiken? Dan weet je wat je te doen staat. Andere kleuren eten dat je gelukkig maakt zijn rood en bruin, dus daar kun je je ook aan wagen.

Bron, bron