De grootste voordelen van single zijn

Lifestyle door Vrouwen redactie

Je bent al jaren not so happy single, of je bent net gedumpt door de man waarvan jij dacht dat hij de ware was: niet getreurd! Single door het leven gaan is helemaal zo slecht nog niet, en wel om de volgende redenen.

Niet meer dagelijks hoeven scheren
Woohoo! De winter komt er weer aan én je bent single. Gevolg: je hoeft je niet meer dagelijks in moeilijke bochten te wringen om compleet (oké bijna compleet) haarloos door het leven te gaan. Niemand die zeikt over je stoppels. Heerlijk.

Ongestoord knoflook eten
Als er een romantisch avondje op de planning stond, moest jij de knoflooksaus met pijn in je hart laten staan. Dat is nu verleden tijd. Vrijgezellen kunnen eten en drinken wat ze willen, er wordt toch geen speeksel uitgewisseld vanavond! Yes! Laat die uien, rode wijn, knoflook en al het andere waar je van gaat ruiken maar komen!

Niet op je lijn hoeven letten
Iedere dagen zweten in de sportschool om in de buurt te komen van een lichaam a la Doutzen is niet nodig. Jij hoeft voor niemand op je lijn te letten, behalve voor jezelf. Je kunt dus best dat extra stukje chocola in je mond stoppen en ook over die cupcake met extra glazuur zal niemand je veroordelen. #thegoodlife.

Je bed helemaal voor jou alleen
Een van de fijnste dingen aan single zijn: je bed niet hoeven delen. Geen irritante armen en benen 's nachts, die jou nog net niet van je bed af duwen. Niet meer op 2 vierkante centimeter hoeven liggen omdat meneer 'breed gebouwd' is. Nee: jij kunt horizontaal, diagonaal en ondersteboven tegelijk in je bed liggen en NIEMAND heeft er last van.

Je kunt los gaan in de club
Die knappe vent die al de hele avond naar je zit te loeren komt onverwachts op je af en je hoort jezelf zeggen 'Sorry, ik heb een vriend.' HA! Verleden tijd. Vanaf nu kun je aan iedereen verkondigen dat je een single lady bent, uiteraard met bijbehorend dansje. You're single and ready to mingle en jij hoeft bij thuiskomst aan helemaal niemand een verantwoording af te leggen.

Verplichte familie partijtjes ken jij niet
Als er iets verschrikkelijk is aan een relatie, zijn het wel de verplichte feestjes van je schoonfamilie die jij bij moet wonen. Heel gezellig is het eigenlijk nooit en daardoor kijk je ieder half uur op de klok, of het al moreel geaccepteerd zou zijn als vriendlief en jij ertussen uit knijpen.
Als single hoef jij dit allemaal niet te doorstaan; geen verplichtingen voor jou. Freedom!

Nergens rommel van Hem
Het hele huis is 'man-vrij'. Geen verdwaalde haren in de wasbak, geen scheerschuim op de handdoek, nergens slingeren vieze boxers, de keuken is vrij van aangebroken bierblikjes en je hoeft je geen zorgen te maken over playstation-overlast. Jij hoeft met al deze mannen kwalen niet te dealen.

Bron, bron, bron, bron, bron