Bier maakt je socialer!

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Drink jij jezelf ook graag eerst even moed in, voordat je op die ene knapperd aan de andere kant van de kroeg af stapt? Het drinken van alcohol schijnt inderdaad te helpen om je wat socialer op te kunnen stellen, want dit is nu officieel door het Universitätsspital in Basel bewezen.

Het principe werd getest onder dertig vrouwen en dertig mannen (wat wij op zich representatiever hadden gevonden als het onderzoek 3.000 mannen en 3.000 vrouwen betrof, maar hé, dit is echt een vet goed onderwerp). Nadat ze bier mét en bier zonder alcohol hadden gedronken, werden testjes afgenomen. Deze gingen onder anderen over gezichtsherkenning, opwinding en empathie. Het verlangen om in een gezellige omgeving te zijn met anderen en veel te praten, was veel sterker na het drinken van alcoholhoudend bier. Een ander grappig feitje is dat het effect sterker was bij de vrouwen dan bij de mannen.

Wat ook opviel, was dat vrolijke gezichten sneller herkend werden, het empathisch vermogen tegenover anderen sterker werd en seksueel getinte foto's kregen een hogere waardering na het drinken van alcoholhoudend bier. Gek genoeg was de drang naar seks in beide situaties even groot.

Kortom, als jij een biertje (of drie) drinkt, zul je je socialer gaan gedragen. Kom maar door met dat vloeibaar goud!

Bron, bron, bron, bron