6 trucs waarmee je bakken met geld bespaart

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Soms heb je nu eenmaal niet zoveel geld te besteden. Maar leuke dingen doen en kopen wil je natuurlijk net weer wél graag doen! Gelukkig kan dat prima samen gaan als je deze slimme trucs kent!

1. Zoek naar gratis events
Er zijn echt genoeg leuke evenementen met gratis toegang. Een leuk live-bandje in het park bijvoorbeeld of een food-event.

2. Ga slim met je geld om
Het is natuurlijk een beetje een inkoppertje, maar ga goed om met je geld. Al helemaal als je op een feestje of festival bent, smijt je gemakkelijk heel wat euro’s over de balk die je misschien liever aan iets anders had uitgegeven. Tip: pin het bedrag dat je wilt uitgeven op zo’n dag en laat je pinpas lekker thuis.

3. Verkoop je spullen
Puilt je kast uit van de kleding? Plan eens een dagje vrij en zoek uit wat je eigenlijk niet meer draagt. Met die kleding kun je een ander misschien heel blij maken en jij kunt van het geld dat je verdient hebt weer wat leuks doen!

4. Zoek naar acties online
Of nog makkelijker: laat andere de beste deals voor jou verzamelen. Op sites als Acties.nl staan de aanbiedingen en kortingsbonnen van honderden winkels. Zo houd je meer geld over om aan andere dingen uit te geven of om leuke dingen mee te doen. Besparen op leuke dingen kan trouwens ook, zo krijg je nu bijvoorbeeld een tientje cadeau om te besteden bij Groupon.

5. Ruilhandel
Organiseer een ruilavondje met een paar vriendinnen en neem die stapel kleding mee die je toch nooit draagt. Heb jij meteen weer leuke nieuwe items om je garderobe mee aan te vullen. Dit kan trouwens niet alleen met kleding doen, maar ook met dure dingen als parfum. Door een luchtje te ruilen waar jij toch al op uitgekeken was, hoef je geen geld uit te geven aan een nieuw (veel te duur) parfum.

6. Vergelijk prijzen online
Heb je een mooi item gezien in een winkel? Kijk dan ook altijd even of je dat misschien online ergens goedkoper kunt scoren. Via een site als Beslist.nl zie je binnen no-time of er ergens een interessante aanbieding te vinden is.

Wedden dat je straks zelfs geld overhoudt?