8 slechte gewoontes voor je gezondheid

Vrije tijd door Vrouwen redactie

De kleine keuzes die jij op een dag maakt, beïnvloeden je gezondheid en gemoedstoestand meer dan je denkt. Je sociale media-gewoontes, lichaamsbeweging en zelfs de manier waarop je loopt kan de vrolijkheid uit je dag halen, zonder dat je het zelf door hebt. Gelukkig kun je hier wat aan doen. Verander je dagelijkse routine een beetje, en live happily ever after...

Je sloft als je loopt
Naast het feit dat het een irritant geluid maakt voor je omgeving en het er totaal niet charmant uitziet, is sloffen ook niet goed voor je mood. Uit Engels onderzoek is gebleken dat wanneer mensen sloffen en een 'non-actieve' houding aannemen tijdens het lopen, ze eerder last krijgen van gezondheidsklachten én een bad mood. Lekker die voetjes optillen dus! Zo moeilijk is het niet.

Je stelt dingen (te vaak) uit
Misschien omdat je het saai vindt of er geen zin in hebt, stel je taken uit. Maar als je dingen uitstelt omdat je er tegenop ziet, of bang bent om te falen, dan zorgt dit alleen maar voor meer zenuwen om het uiteindelijk wél te gaan doen. Ga eerst iets doen waar je rustig van wordt, om vervolgens meteen erna het probleem te tackelen. Uitstelgedrag, move over.

Je hebt geen gezonde relatie
Dit kan ervoor zorgen dat je eigenwaarde onbewust achteruit gaat. Vaker dan je denkt, komen depressies en angsten voort uit een ongezonde relatie. Laat dit jou niet overkomen! Ga eens bij jezelf na of je écht gelukkig bent in je relatie.

Je sport niet
Hier kunnen we kort en krachtig over zijn. Sporten is goed voor lichaam en geest én geeft je nieuwe energie. Sport jij niet of nauwelijks? Shame on you.

Je neemt het leven een tikkeltje te serieus
Je wordt boos als er iemand op je schoen stapt in de metro. Je zucht geïrriteerd als je iPod alleen maar liedjes afspeelt die jij niet wilt horen. Er zijn alleen maar slechte programma's op tv. Maak je niet zo druk! Het leven is zo zwaar niet. "Lach, en het leven lacht je toe", zeggen ze wel eens.

Je krijgt te weinig slaap
Een slechte nachtrust heeft invloed op eigenlijk álles. Het maakt je chagrijnig en je hebt minder energie. Probeer genoeg slaap te pakken, om zo fit en vrolijk mogelijk de dag te kunnen beginnen.

Je kunt niet zonder je mobiele telefoon
Wanneer is de laatste keer dat je een dag niet op je telefoon gekeken hebt? Precies, waarschijnlijk kun je je dat niet meer herinneren en dat is geen goed teken. Sociale media hebben de neiging ons te 'over-stimuleren'. Ook kunnen sociale media zorgen voor een bepaalde druk en het gevoel 'altijd op de hoogte te willen zijn'. Probeer eens een dag niet in te loggen op je sociale media-kanalen. Lekker rustig he? Enneh, heb je nu echt zoveel gemist?

Je multitasked te veel
Je luncht aan je bureau, scrollt door Facebook tijdens het kijken van een film en verzendt mails terwijl je aan het bellen bent. Eigenlijk doe je het liefst alles tegelijk en je hebt ook het gevoel dat je hier goed in bent. Multitasken. Ook al denk je dat je productief bezig bent, het tegenovergestelde is vaak het geval. Veel dingen tegelijk doen zorgt juist voor slordige foutjes en een gevoel van stress. Chill out girl, neem je tijd.

Bron, bron, bron, bron, bron