Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Deze herkenbare dingen maakten we allemaal mee tijdens schoolkamp


Eigenlijk was de basisschool hartstikke leuk! En het hoogtepunt van alles was natuurlijk schoolkamp. We konden ons er zo erg op heugen als het weer zover was. Deze dingen gebeurden altijd tijdens het jaarlijkse uitstapje! 

Een week lang zonder verplichtingen van mama en papa. De herinneringen zijn volledig in onze brein gegraveerd. Dit zijn de meest herkenbare dingen van schoolkamp: 
 
 
1. De busreis 
De bus was nog geen eens vertrokken en iedereen trok alle lekkers uit zijn tas. De zakken snoep, chips, koek, alles vloog door de bus heen. En de broodjes die mama had gesmeerd, daar was geen ruimte meer voor in je kleine buikje. Wat was je kotsmisselijk op een gegeven moment, oh oh. 
 
2. De slaapplekken 
Je zat met te veel mensen in één tent of slaapzaal. Vooraf was er een hele vergadering met wie waar ging slapen en als dat eindelijk uitgevogeld was, had je ook nog de discussie wie bij wie gaat liggen. En aangezien het 9 van de 10 keer stapelbedden waren, moest er ook nog besloten worden wie er boven ging liggen er wie eronder ging liggen. Dit waren destijds de issues die we hadden. 
 
3. De geur van heel, heel, veel zweet 
Bij binnenkomst rook je van alles en nog wat door elkaar. Zoete deogeur, zweetstokken, stinkschoenen van een stel tiener. Het was een geur die je nooit meer vergeet. 
 
4. Een week met heel weinig slaap 
Yay! Mama en papa waren niet aanwezig dus je kon eindelijk je kans grijpen om de hele nacht op te blijven. Je deed ontzettend je best om het heel de nacht vol te houden, want je wilde niks missen van de sluwe plannetjes die je bedacht hebt. Wanneer was het juiste moment om de jongenskamer te betreden om eindelijk die grap bij ze uit te halen waar jullie het al heel het schooljaar over hebben. 
 
5. De tas 
Dit was eigenlijk de enige keer dat er allemaal noodzakelijke dingen in je tas zaten. Je eigen bestek, een bord, een zaklamp, een paar handdoeken en een stel stevige schoenen. Je nam nooit dingen mee die je niet nodig had. Konden we dat nu ook maar zeggen. 


 
6. De dropping 
Jullie werden met z’n allen in de auto gedropt en zaten elkaar allemaal bang te maken. Veel banger eigenlijk dan werkelijk nodig was. Zodra jullie ergens midden in het bos gedumpt waren, werden elkaars oren eraf gegild. En niet te vergeten, de juffen en meesters die verstopt stonden achter bomen met witte lakens over zich heen om jullie te laten schrikken, hahaha. 
 
7. Corvee 
Dit kon nooit zonder te zeiken. Want jij wilde die taak en de ander wilde die taak en ga zo maar door. Niet dat er heel veel werd gedaan tijdens het afwassen, het was eigenlijk meer een schuimparty. 
 
8. Vijf dagenlang met je crush 
Voordat je op kamp ging heb je een heel jarenplan gemaakt hoe je het allemaal aan gaat pakken. Je gaat naast hem in de bus zitten, tijdens spelletjes wil je bij hem in de groep en ’s avonds schreeuw je alles bij elkaar, puur om zijn aandacht te trekken. En gek genoeg werkten al deze trucjes wel. 
 
9. Spelletjes 
Juffen en meesters kwamen met de meest rare spelletjes. Maar of het stom was of niet, je moest gewoon winnen. En het allerleukste was dat niemand vals speelde. 
 
10. Bonte avond 
Dit was de aller, aller, allerbeste avond van heel de week. Jij en je vriendinnen konden je volledig optutten en letterlijk en figuurlijk alles uit de kast halen. Blauwe oogschaduw met glitters en parelmoer lipgloss (waar ging het mis). En niet te vergeten de matchende shirtjes, maar dan wel ieder in een andere kleur! En aan het einde van de avond ging je er natuurlijk vandoor met je crush. 
 
Wat vond jij het beste moment tijdens schoolkamp?