Oldskool: 8 dingen die je altijd deed op MSN

Vrije tijd door Marleen_S
Onder het motto 'ken je deze nog?': MSN Messenger. Na een dag met je klasgenoten, kon je via deze chat nog uren met ze kletsen. Maar helaas, MSN is gestopt. De stekker is eruit getrokken. Hoog tijd voor wat jeugdsentiment!

 
Wat hebben we goede herinneringen aan het oude, vertrouwde gebliep van MSN. Avond aan avond kon je je eindeloos vermaken met iedereen van school die je al zó lang niet had gezien. Want hallo, na schooltijd had je alweer genoeg meegemaakt voor uuuuren gespreksstof!

 
Zoals stiekem praten over jongens. Dat ging veel makkelijker digitaal dan via briefjes in de klas. En je liep ook geen risico eruit gestuurd te worden. Ja, misschien je kamer uit. Omdat je moeder het zat was dat je dagenlang geen zonlicht meer had gezien.
 
1. Miscommunicatie
Het was nog even wennen goed te communiceren via MSN. Want je moest overal op reageren. Anders was je de bitch. Dus lachte je maar zogenaamd vrolijk mee als je vriendin of je lover een flauwe opmerking maakte. Waar je driftig ?hahaha? intikte, deed je mond heel wat anders dan lachen. Je kon nog net een gaap onderdrukken.
 
Liep het gesprek een beetje dood of had je even geen zin in een ?goed? gesprek, dan kon je moeilijk niks terugtypen. Dus wat deed je dan? Precies, je moest nodig even wat doen. NOT. Nog geen seconde nadat je 'brb' (be right back) had getypt, knoopte je een small talk aan met je crush. Of met je vage nichtje. Wist je saaie gesprekspartner veel dat jij er nog was.
 
2. Camgirl
Over boring chatgesprekken gesproken. MSN werd ineens veel leuker toen je de mogelijkheid kreeg een webcam in te pluggen. Oké, de pixels waren nog net niet op één hand te tellen, maar je kon de ander toch echt wel een soort van zien. Een geweldige uitvinding. Zeker als je verliefd was en indruk op je liefde wilde maken door zwoel de camera in te kijken.

 
Helaas namen sommige meisjes dit wel heel serieus en trokken ze in het kader van aandacht vragen hele kledingstukken uit. Of ze waren aan het oefenen om later als webcamgirl aan de slag te gaan. Of ze waren heel, heel naïef.
 
3. Schuilnaam
Iets waar je hele middagen je kop over kon breken was toch wel je schermnaam. De kunst was om deze helemaal vol te plempen met emoticons en figuurtjes. Of je schreef er na een break up hele dubbelzinnige songteksten in. En als je niet zo in de liefde was, dan verklaarde je jouw vriendschap tot je BFF (best friends forever). De wereld mocht het weten!
 
4. Internetdaten
Had je een onbeantwoorde liefde? Dan was MSN een waar geschenk uit de internethemel. Op iemand af stappen werd een stuk gemakkelijker als je dit via de chat deed. Hele relaties werden er aangemaakt. En weer uitgemaakt. Hartverscheurend soms als je dan een gebroken hartje in iemands naam zag, want je wist hoe het voelde.
 
5. Alleen maar emoticons sturen
Als je eigenlijk niet meer wist wat je nou moest zeggen en al je verhalen op waren, dan ging je aan de emoticons. Daar kon je hele leuke verhaaltjes mee vertellen. Hoe gekker, hoe beter. En er bestond een heel scala aan websites waarbij je emoticons kon downloaden. Zo was je altijd origineel!


6. Breezzzertaal

We3t je n0G? Het taaltje waar je gerust een hele middag over kon doen om het te typen en niemand die het snapte. Tenminste, je ouders niet. Want iedereen sprak de Breezertaal vloeiend. Je moest het alleen even onder de knie krijgen. De regel: hoe ingewikkelder en hoe meer cijfers en tekens, des te beter. Wel totaal 0nle3sB@Ar!
 
7. Chatgeschiedenis
Je had er een speciale knop voor: je chatgeschiedenis bewaren. Vooral die van de leukste jongen uit de klas bewaarde je. Als je dan een sleepover had met vriendinnen, las je alles nog eens terug. Want wat bedoelde hij nou echt te zeggen? En met die drie kusjes bedoelde hij toch overduidelijk dat hij je leuk vond? De taal der liefde werd letterlijk woord voor woord ontrafeld.
 
8. En er was meer?
En met MSN verdwenen er nog meer chatsites langzaam uit je leven. Wat dacht je bijvoorbeeld van Sugababes waar je alles deed om zoveel mogelijk kuddo?s te verzamelen? Of je had een profiel op Cu2 of Partypeepz waar je eigenlijk dezelfde mensen sprak als op MSN. Maar hoe meer profielpagina?s je had, des te beter.
 
Alles verbleekte toen Hyves in het leven werd geroepen. En als je genoeg ?respect? kreeg voor je allermooiste duckfacefoto, dan plaatste je gewoon weer een nieuwe. Want Facebook, dat was voor oude mensen.

Wat deed jij altijd als je op MSN zat?