Gaat de chipszak verdwijnen?

Vrije tijd door Mariëlle

Eén van de ergste dingen in life? Dat je de binnenkant van de chipszak aait, er alleen maar kruimels aan je vingers blijven hangen en jij je er langzaam bewust van wordt dat het laatste chipje al lang in je buik zit. Als het aan het kabinet ligt is dit verleden tijd. Niet dat je een hele chipslaag op de bodem van je maag metselt, maar die chipszak, die zou verboden moeten worden.

Onze regering wil namelijk dat de hele economie in 2050 volledig draait op hergebruikte grondstoffen. De chipszak die wij kennen (die met dat gezellig krakende achtergrondgeluidje) past niet in da plaatje. Die is namelijk van plastic met een aluminium binnenlaag. Door die binnenlaag (die de chips knapperig houdt, halloho) is de zak niet te recyclen. Het wordt dan restafval en restafval is waar de regering volledig vanaf wil.

Welke briljante kop bedenkt een plan B? Een toekomstbeeld waarin we nooit meer knapperige chips eten staat ons namelijk niet aan. Desnoods wassen we de zakken af en hergebruiken we de hele bubs.

Bron, bron, bron, bron