Dat je niet tegen eetgeluiden kunt is een serieuze aandoening

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Het geluid van iemand die een grote hap neemt van een appel. Of het kraken van een chipje tussen iemand’s tanden. Het laatste mini-slokje dat uit een plastic beker cola geslurpt wordt, of je overbuurman die luidruchtig zijn lunch zit weg te werken (inclusief smakgeluiden). Irritant. Naar. Ronduit verschrikkelijk. Toch? Als jij niet tegen deze eetgeluiden kunt en het liefst van de aardbodem verdwijnt wanneer je dit hoort, dan heb je een serieuze aandoening…

En deze aandoening heet misofonie. Dit is een serieuze psychische stoornis. Het horen van eetgeluiden wekken bij jou woede, haat en zelfs walging op. Misofonie betekent letterlijk 'haat van geluid'. In 2009 is pas in Nederland ontdekt dat er een naam is voor deze walging van eetgeluiden en alles wat daarbij hoort.
Als jij last hebt van misofonie stoort het geluid van andere eters je niet alleen, maar zorgt dit er ook voor dat je niet normaal meer kunt functioneren in de maatschappij… Heftig!

Voel jij je enorm aangesproken en denk jij, dit ben ik? Dan heb je nu een goed excuus om tegen je broer te zeggen dat ‘ie nu echt moet stoppen met het herkauwen van z’n kauwgom. Just stop it.

Bron, bron, bron, bron