9 mindtricks om je hongergevoel te stoppen

Vrije tijd door Kim
Herken je het? Je hebt eigenlijk niet eens honger, maar gewoon zin om te kauwen. Hoe zorg je er nu voor dat je niet de gehele inhoud van je keukenkastje naar binnen schrokt? Wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet.
 
Het makkelijkste antwoord is natuurlijk gewoon eten. Honger? Eten. Maar veel eten is niet de oplossing als je een mooi figuur wilt houden, jammer genoeg. Hoe meer je eet, hoe meer je maag denkt dat je op kunt. Zo krijg je telkens meer cravings naar voedsel. Dus in het kort gezegd, eten is off limits. Maar gelukkig zijn er andere manieren om van dat zeurende hongergevoel af te komen!
 

1. Ga je tanden poetsen
Het klinkt misschien een beetje raar, maar wanneer jij die tandpastasmaak in je mond hebt ga je echt je tanden niet meer in een lekker broodje pindakaas zetten. Bah…

2. Drink een paar glazen water
Het is misschien wel de oudste truc uit het boek, maar je word echt vol van water. Dus drink een paar glazen water en je bent verzadigd. Je hoofd staat er waarschijnlijk niet echt naar, maar probeer langs de snoeppot te lopen en door naar de kraan te gaan.

3. Groenten en fruit
Wanneer je dan toch wat eet, zorg dat het dingen zijn waar je ook echt vol van wordt. Zoals groenten en fruit. Hierin zitten onverteerbare vezels in, die goed voor je zijn en als een blok op je maag liggen. Weg met je honger!

4. Zorg dat je wat te doen hebt
Geef toe, wanneer je op de bank zit en een beetje uit je neus loopt te eten, lijkt een pakje koekjes in eens een stuk aantrekkelijker. Dus steek je handen uit je mouwen en wordt de nieuwe Vincent van Gogh, ga eten schilderen in plaats van kauwen! 
 

5. Sit back and relax
Zit je met jezelf in de knoop of ben je gestrest? Grote kans dat je meer eet dan wanneer je lekker in je vel zit. Dus doe je voetjes omhoog en laat al die stress lekker varen, want het is nergens goed voor.

6. Powernappen
Niet goed geslapen vanacht? Waarschijnlijk heb je flink wat honger. Het blijkt namelijk dat je meer trek hebt wanneer je niet bent uitgeslapen. Dus ga nog lekker even een uurtje powernappen!

7. Alles behalve water

Het kan natuurlijk dat je hoofd echt niet naar water staat. Je wilt zoetigheid en je wilt het nu. Ja, dan gaat water het niet doen voor je. Gooi wat ranja door je water of neem gewoon een grote bak koffie, weg met die neutrale smaak!