WTF Journaal van dinsdag 6 september

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Speciaal om jou binnen no time op de hoogte te brengen van alle recente idioterie in de wereld presenteert Vrouwen.nl: het WTF Journaal. Zo heb jij weer wat te vertellen tijdens het avondeten, aan de bar of kun je indruk maken op je date met jouw kennis van fascinerende gebeurtenissen.

Vandaag in het WTF Journaal: een orgasme door aan een vreemde paddenstoel te ruiken, wakker worden in de negentiende eeuw en high worden van cacao. Gisteren in het WTF Journaal: je gezicht wassen met je eigen urine.

Vrolijk wakker worden in de negentiende eeuw
De ochtenden worden donkerder, de dagen worden langer en de zomer is bijna voorbij. De kans is groot dat jij deze dagen vaak je snooze-knop gebruikt. Heb je je ooit afgevraagd hoe diepe slapers in de negentiende eeuw toch op tijd wakker werden zonder een wekker? Voor de komst van de wekker waren er de zogenoemde ‘kloppers’. Zij wekte alle arbeiders in de morgen door met een stok op hun slaapkamerraam te kloppen. Blijven liggen was geen optie want de klopper ging niet weg tot de arbeiders voor het raam verschenen. Zijn wij even blij met die snooze-knop.. Kort verhaal lang.

Cacao, de nieuwe drug!
Europese clubgoeroes beweren dat het snuiven van cacao dé nieuwe drugstrend van 2016 is. MDMA is namelijk zó 2002. Volgens de gebruikers van de nieuwe hype geeft het snuiven van het zwarte wondermiddel ‘een rush van endorfine in je bloedbaan die je een euforisch gevoel geeft, vooral in combinatie met het horen van muziek (dus eigenlijk hetzelfde als XTC, maar dan anders in gebruik en met een betere smaak en minus de dinsdagdip?). Kort verhaal lang.

Orgasme door een passenstoel
Heb je toevallig een goed excuus nodig om naar Hawaii te gaan? Dan hebben wij die voor je. In 2001 kwamen wetenschappers John Halliday en Noah Soule erachter dat een naamloze paddenstoel die alleen in Hawaii voorkomt orgasme’s kan opwekken bij vrouwen door eraan te ruiken. Wat is de wetenschap achter deze freaky orgasme opwekkende paddenstoel? Het bevat vergelijkbare hormonen die ook vrijkomen tijdens de ‘seksuele ontmoeting’ (als je snapt wat we bedoelen). Kort verhaal lang.

Bron, bron, bron, bron