5 dingen over middagdutjes die je niet moet geloven

Vrije tijd door Danielle

Middagdutjes zijn heerlijk, maar omdat het sociaal nog niet (helemaal) geaccepteerd is, zijn er een hoop mythes over dit slaapmomentje. Deze dingen moet je in ieder geval niet meer geloven!

Middagdutjes zijn alleen voor kinderen en bejaarden
Middagdutjes zijn dus echt niet alleen voor kinderen en bejaarden! Ook (jong) volwassenen zijn alerter, gelukkiger en natuurlijk beter uitgerust als ze regelmatig een middagdutje doen.

Even slapen op kantoor is not done
Slapen op kantoor wordt dankzij bedrijven zoals Facebook en Google steeds normaler. Je moet het natuurlijk wel even bespreken met je baas, maar er is niets mis met een dutje tijdens de lunchpauze.


Je wordt vermoeider wakker
Je voelt je misschien een beetje duf na een middagdutje, maar je bent echt niet vermoeider dan daarvoor. Je merkt het misschien niet direct maar je lichaam is echt meer uitgerust.

Koffie voor je powernap is geen goed idee
Koffie kun je prima drinken voor een powernap. Cafeïne heeft pas na 30 minuten effect, dus als je vlak voor je dutje een kopje koffie drinkt heb je nergens last van.


Slapen is tijdverlies
“Slapen doe ik wel als ik dood ben”, roepen mensen die het tijdverspilling vinden. Maar weten zij wel dat je juist efficiënter wordt van dutjes?

Bron, bron