8x Dingen die gebeuren wanneer je terugkomt van reizen

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Je bent de wijde wereld ingetrokken en keert na maanden weer terug naar je oude vertrouwde kikkerlandje. Ook al is het heel fijn om je eigen bed weer terug te zien, toch ga je ineens anders naar de wereld kijken. Alles is zo normaal! De echte wereld is ineens niet meer zo leuk wanneer je terug komt van een lange reis en dit is waarom.

1. Sokken en dichte schoenen
De afgelopen maanden heb jij voornamelijk geleefd op slippers. Ineens moet je weer sokken aan en dichte schoenen met veters.
Bah. Oncomfortabel ook...

2. Alles is duur
Het ligt er natuurlijk aan in welk werelddeel jij rond gereisd hebt, maar als jij maanden in Azië hebt gebivakeerd, is alles in Nederland
opeens duur. Een fruitshake voor vier euro?! Whut?

3. Je moet je ineens weer met serieuze zaken bezighouden
Een baan? Wat is dat? Alleen al de gedachte aan solliciteren en een kantoorbaan maken je moe.

4. Iedereen is asociaal
In het buitenland groet je nog net niet iedereen op straat, maar in de hostels waar je verbleef was dat vaak wel het geval. Dat is weer even wennen in Nederland, waar iedereen met zichzelf bezig is en liever naar de straatstenen staart. In hostels was iedereen je beste vriend en nu lijkt iedereen opeens asociaal.

5. Al je vrienden hebben relaties en zijn verhuisd
Ineens ben jij de enige single binnen je vriendengroep. Iedereen gaat settelen, neemt een hond en koopt een huis inclusief tuin.
Om zenuwachtig van te worden...

6. Er zijn drie nieuwe seizoenen van je favoriete serie uitgekomen
You've got some catching up to do. Maar: geen baan. Dus hé, alle tijd!

7. Je moet ineens weer met alles en iedereen rekening houden
Wat was dat heerlijk, je eigen gang gaan zonder dat mensen daar meteen iets van vonden. Nu je terug bent moet je weer rekening houden met vrienden, familie of huisgenoten. Tot middernacht muziek luisteren is er niet meer bij...

8. Mensen zijn schoon en zó stylish
De afgelopen maanden heb je gewoond in zo'n vijf outfits. Deze bevatten inmiddels de nodige gaten en rafels. Af en toe komt er zelfs nog een zandkorreltje uit je broekzak gerold. Je voelt je ineens knap onbehaagelijk tussen de fashionista's van tegenwoordig en vraagt je af hoe vaak douchen per week ook alweer normaal is.

En tóch is er no place like home...

Bron, bron, bron, bron, bron, bron