Is een warm bad net zo effectief als een rondje fietsen?

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Een warm bad heeft vaak een positief effect op je zen-factor. Maar wist je dat een warm bad ook nog eens voordelig is voor je bloedsuikerspiegel en het verbranden van calorieën?

Voor een onderzoek werd een aantal a-sportieve mannen uitgenodigd om zich in een heet bad te dompelen. Na het bad werd de mannen een lekkere maaltijd voorgeschoteld. Een paar dagen later werd het bad vervangen door een rondje fietsen, maar de maaltijd bleef hetzelfde.

Wat bleek? De mannen hadden na het bad een veel lagere bloedsuikerspiegel dan na het fietsen. Het ging om een verschil van 10%. Dit is zeer zeker positief te noemen, omdat een te hoge bloedsuikerspiegel kan zorgen voor obesitas.
Nog een leuk feitje: de mannen hadden ongeveer 126 calorieën verbrand in bad! Misschien is het niet zoveel als je met fietsen verbrandt, maar het is wel vergelijkbaar met een half uur wandelen. Dat is toch weer mooi meegenomen.

Zegt deze wetenschap dan eigenlijk dat we kunnen stoppen met sporten en lekker mogen eten, zolang we maar af en toe een heet bad nemen? Nee, want calorieverbranding door middel van een bad is natuurlijk niet te vergelijken met actief sporten, en ook je hart mag regelmatig een flinke boost krijgen door middel van een cardio workout.
Maar als je die ene keer niet aan je uurtje fitness komt, is het een prettig alternatief!

Bron, bron, bron, bron