WTF Journaal van maandag 29 augustus

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Speciaal om jou binnen no time op de hoogte te brengen van alle recente idioterie in de wereld presenteert Vrouwen.nl: het WTF Journaal. Zo heb jij weer wat te vertellen tijdens het avondeten, aan de bar of kun je indruk maken op je date met jouw kennis van fascinerende gebeurtenissen.

Vandaag in het WTF Journaal: flessenpost die na 21 jaar is opgepikt, een heftig gevolg van een zuigzoen en een brutale Amerikaanse die het niet eens is met haar mugshots.

Flessenpost na 21 jaar en 800 kilometer opgepikt
De achtjarige Courtney Stevenson gooide meer dan 20 jaar geleden een brief in zee, vlakbij het Nieuw-Zeelandse Picton.
De flessenpost is afgelopen weekend, 800 kilometer verderop, gevonden op de Chatham Islands (een eilandengroep in de Grote Oceaan).
Op het briefje stond weinig bijzonders: de naam van de afzender + een telefoonnummer en wanneer het berichtje geschreven is. Desondanks deed de vinder pogingen om Courtney te bereiken. Dit lukte uiteindelijk via een zoekactie op Facebook. De vrouw was helemaal vergeten dat ze ooit flessenpost had verstuurd. Kort verhaal lang

Tiener overlijdt aan zuigzoen
In Mexico is de 17-jarige Julio Gonzales overleden door een zuigzoen die zijn vriendin hem had gegeven. De zuigzoen heeft een bloedpropje veroorzaakt, wat de jongen uiteindelijk fataal is geworden. De ouders van Julio geven de schuld aan de vriendin van hun zoon.
Het meisje is sindsdien spoorloos verdwenen.
Dit is overigens niet de eerste keer dat een simpele zuigzoen nare gevolgen heeft.. Kort verhaal lang

Voortvluchtig meisje (18) vindt eigen mugshots te lelijk en stelt andere foto voor
De 18-jarige Amy Sharp ontsnapte vrijdag uit de gevangenis in Amerika, waar zij vast zat vanwege eigendomsvergrijpen.
Toen het meisje doorkreeg dat de politie wel een heel lelijk mugshot had gebruikt, plaatste ze een reactie op Facebook waarin ze een 'betere' foto aanleverde. "Can you use this photo, please and thankyou. Yours Truly, Amy Sharp", luidde de tekst die ze erbij plaatste.
Haar reactie ging al snel viral. Helaas voor het meisje werd ze de volgende nacht opgepakt. Bekijk hier de foto en lees meer.

Bron, bron, bron, bron