Het is heel logisch als vrouwen vreemdgaan

Vrije tijd door Mariëlle

Mocht je 'toevallig' een keer naast de pot gepiest hebben, dan heb je nu een geldige reden om je achter te verschuilen. Onderzoekers hebben namelijk de conclusie getrokken dat het helemaal niet zo vreemd is als vrouwen vreemdgaan.

De reden dat vrouwen behoefte zouden hebben om vreemd te gaan noemen de onderzoekers van de universiteit van Texas de Mate-switching hypothesis. Het is een eigenschap waarbij mensen, en dan voornamelijk vrouwen, altijd op zoek zijn naar een betere versie van hun partner, om zichzelf vergelijkingsmateriaal te verschaffen of om zichzelf een veilig gevoel te geven omdat ze dan iets (iemand) achter de hand hebben voor het geval dat.

Vroeger was het namelijk zowat van levensbelang om altijd op zoek te zijn naar een nieuwe liefde. De kans dat je samen met jouw partner oud zou worden was ver te zoeken. Dus kon je maar beter iemand klaar hebben staan die hem zou kunnen vervangen. Daar komt ook nog bij kijken dat, wat veel vreemdgangers vaak noemen, mensen niet gemaakt zijn voor monogamie.

Je kunt het ermee eens zijn of niet, volgens de wetenschappers aan de Universiteit van Texas zijn dit de feiten. En waarom het vooral bij vrouwen een grote rol speelt? Omdat vrouwen altijd op zoek zijn naar de genen om zich het beste mee voort te planten.

Bron, bron, bron, bron,