Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Waarom een koude slaapkamer beter voor je is

Leuk of niet, en momenteel zo goed al onmogelijk, maar slapen in de koude slaapkamer is beter voor je. Dus zodra de zon weer naar verweggiestan vertrekt en de temperaturen dalen is het niet de bedoeling dat je de verwarming in je slaapkamer op standje sambal draait. Je zult merken dat je lekkerder slaapt als het kouder is in de slaapkamer. Amerikaanse National Institute of Health kwamen namelijk tot de ontdekking dat een koude slaapkamer veel voordelen heeft.


Warmte in de slaapkamer zorgt vaak voor rusteloosheid. Een koelere slaapkamer geeft je die rust, al moet je daar in het begin misschien nog een beetje aan wennen. Hoge lichaamstemperaturen en chronische slaapproblemen staan ook met elkaar in verband.


Als het kouder is, werkt je metabolisme (stofwisseling) beter. Doordat het kouder is, heeft je lichaam meer energie nodig om op temperatuur te blijven en verbrandt hierdoor automatisch meer calorieën. Slapend afvallen. Good thinking!


Onze concentratie schijnt opperbest te zijn bij een temperatuur van 16,6 graden. De kou helpt je dus niet alleen bij het beter slapen, maar je zult ook beter gaan werken.

Doordat je lichaam afkoelt worden er meer hormonen door je lichaam gepompt. Onder deze hormonen ook het antiverouderingshormoon. Dus ehh... Naast slapend afvallen ook slapend jong blijven? Wij slapen vannacht in de koelkast!

Bron, bron, bron, bron, bron