Beauty / Lichaam
Lichaam

Wat zijn die rode stippen bij Olympische spelers?

Als je de Olympische Spelen op de voet hebt gevolgd, dan is het je ongetwijfeld opgevallen dat een stel Olympische spelers enorme, rode vlekken op hun lijf had. De wereld vroeg zich af wat de gedachten daarachter was en, voila, hier is het antwoord.

Zwemster Wang Qun werd tijdens de Olympische Spelen in Peking al gesignaleerd met een gestippeld lijf en tijdens de huidige spelen waren bij zwemmer Michael Phelps de rode stippen op het lichaam duidelijk te zien. Nee, ze worden niet gemarteld door hun trainers. De spelers doen aan cupping. Eerder legden we al uit hoe je met cupping cellulite kunt verminderen, nu blijkt deze Chinese behandelmethode ook de prestaties van de sporters te kunnen verbeteren.

Bij de cupping methode die bij de sporters wordt gebruikt, worden er een paar minuten lang hete zuignappen op hun huid geplaatst. Die zorgen voor de stippen.

De behandeling vermindert de pijn die kan ontstaan bij sporten. Voor de sporters zou het vooral helpen bij spierpijn en gewrichtspijn en zou het de spiergroei versnellen en de spieren goed herstellen. Wel zijn de meningen verdeeld over deze techniek. Maar bij Phelps heeft het in ieder geval geen nadeel gehad.