Zo houd jij het droog tijdens een festival

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Oh yeah, are you ready to party?! We zitten in het staartje van het festivalseizoen, maar er staan nog een hoop leuke feestjes op de planning. Wel lijkt deze periode dit jaar samen te vallen met het Nederlandse regenseizoen. Gelukkig houdt dat een béétje Nederlander niet tegen, wij kunnen wel dealen met een beetje water.


Je spullen vinden de regen wat minder leuk, je telefoon zegt ineens "blub", je laarzen zitten vast in de modder en er is uiteindelijk meer nat dan droog. Dat mag de pret niet drukken natuurlijk, maar het is wel fijn als je een beetje droog blijft.

1. Voor een meerdaags festival: neem een zeil mee
Dit is misschien een beetje een no-brainer, maar we willen het toch even benoemen: neem een zeil mee. Zelfs als het niet regent kan de grond vol zitten met vocht, en het laatste dat je wilt is een vochtige vloer in je tent. Neem dus een extra zeil mee en leg die neer voordat je je tentje opzet, zo heb jij lekker droge voeten. Neem nog een extra zeil mee om ervan verzekerd te zijn dat ook de binnenkant van de tent droog blijft. Als het met bakken uit de hemel komt dan trek jij lekker een zeil over je tent en slaap je heerlijk droog. Trek hem niet over je tent als het niet nodig is, want dan wordt het een zweethol.

2. Zip-lock zakjes
Zip-lock zakjes zijn niet alleen handig om je witte bolletjes vers te houden (niets is lekkerder dan ontbijten met een broodje knakworst!), ze kunnen ook heel goed je spullen drooghouden. Wil je jouw telefoon en andere elektronica beschermen tegen de regen? Doe er dan zo’n zakje omheen voordat je het in je zakken propt. Zo zijn je spullen helemaal regenbui-proof!

3. Wegwerpponcho’s
Allemaal leuk hoor zo’n modieuze regenjas, maar als je daarmee een tent binnengaat zit je daar met zo'n nat kledingstuk. Op een meerdaags-festival is het zo mogelijk nog erger, waar laat je dat ding in je (droge!) tent?! De oplossing is simpel: lichtgewicht wegwerpponcho’s. Koop er gelijk een stuk of tien, dan kun je met de zin "Wil jij van mij een lekkere poncho?" ook nog een leuke gast aan je hengel slaan.


4. Een lading droge kleding én vuilniszakken
Neem heel veel droge kleding mee, denk vooral aan droge sokken! En misschien ook die nét wat meer leuke outfits, onder het mom van "voor de zekerheid" natuurlijk. Neem ook een grote vuilniszak mee voor je kleding. Wees niet bang, je hoeft je kleding niet weg te kieperen. Je gebruikt hem alleen om je droge kleding apart te houden van je natte zooi.


5. Een goede waterdichte tas

Je kunt natuurlijk je droge spullen netjes van de rest scheiden in de tent (als dat je lukt, iets met 'net iets te veel wijntjes'), maar als het met bakken uit de hemel komt is er maar weinig wat écht al het water tegenhoudt. Juist, bíjna niets. Er zijn namelijk waterdichte tassen die een flinke hoosbui prima kunnen handelen. De tassen van Sinner zien er stoer uit, hebben lekker veel ruimte en beschermen je spullen. In de tassen zit Tarpaulin verwerkt en door het weglaten van stiknaden en het toevoegen van waterafstotende ritsen beschermt de tas tegen sneeuw, water, ijs en stof (Burning Man-proof dus!). Hoe extreem jouw festival ook is, deze tassen kunnen het aan. En wij hebben goed nieuws, je kunt de tassen hier nu met 25% korting scoren!

Bron, bron