Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Dé truc om te checken of je genoeg water hebt gedronken

Reageer

Je wist natuurlijk allang dat je lichaam voldoende vocht nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Maar hoe kom je erachter je of je wel genoeg gedronken hebt? Dankzij dit slimme trucje weet je in no-time of je voldoende gehydrateerd bent.

Pak met je duim en wijsvinger van de ene hand, een stukje vel vast op de rug van je andere hand. Snap je het nog? Heb je eenmaal een stukje vel te pakken knijp het dan even vast en laat het daarna los. Als het stukje huid meteen weer in positie trekt, ben je goed gehydrateerd. Maar duurt het eventjes voordat de huid zijn oude vorm weer heeft aangenomen? Dan kun je maar beter aan de kraan gaan hangen, want je huid vertelt dat je een vochttekort hebt.

Dit trucje werkt zo goed omdat de elasticiteit van je huid gerelateerd is aan de vochtbalans van je lichaam. Hoe elastischer de huid, hoe beter de vochtbalans. Wedden dat je meteen aan het knijpen geslagen bent?


Kleine side note: in principe werkt dit bij iedereen. Houd er wel rekening mee dat de elasticiteit van je huid verandert als je ouder wordt en de elasticiteit van de huid kan per persoon verschillen.

Bron, bron, bron, bron

Reageer

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen