Er bestaan 12 soorten orgasmes

Intiem door Annelot

Als je denkt dat een orgasme elke keer hetzelfde gevoel geeft heb je het mis (en wordt het misschien tijd voor wat experimenteren). Want, vrouwen kunnen op twaalf(!) verschillende manieren een hoogtepunt bereiken. Wauw! We leggen uit welke, en vooral: HOE! Dat is nog eens nuttige info, want het draait natuurlijk allemaal om het orgasme.

1. Het clitorale orgasme
Dit ken je natuurlijk wel. De meeste vrouwen kunnen op deze manier het makkelijkst klaarkomen. En dat is heel logisch, want op die spot, komen maar liefst 8000 zenuwuiteinden samen. En daarmee hebben we geluk, want een eikel heeft de helft minder.

2. Het G-spot orgasme
Of dit nou een fabeltje is of niet. Veel vrouwen kunnen toch klaarkomen door dit kleine plekje te masseren of doordat hij het met zijn penis aanraakt tijdens het vrijen.

3. Het borsten orgasme
Jep, onderzoekers hebben ontdekt dat het stimuleren van borsten en tepels hetzelfde gebied activeert in de hersenen als bij stimulatie van de vagina. En dat vind hij ook helemaal niet erg om te doen!

4. Het anale orgasme
De eerste keer zal dit waarschijnlijk niet gebeuren, maar als je gewend bent geraakt aan anale seks kan het heerlijk zijn voor vrouwen. En kun je zelfs tot een hoogtepunt komen.

5. Het zoen orgasme
Een beetje geduld is key, maar ook in je lippen zitten heel veel zenuwen die heel gevoelig zijn voor aanraking. Met veel doorzettingsvermogen kun je dus climaxen met jullie tongen in elkaar verstrengeld.

6. Het U-spot orgasme
De U staat voor Urethra, oftewel de urinebuis. Waaruit je je plasje loost inderdaad. Die is omringt door de clitoris en wanneer die gestimuleerd wordt, zwelt ‘ie op, waardoor je klieren voorvocht beginnen aan te maken. Sorry voor het veel te medisch maken van voorspel, maar wel interessant om te weten dat dit vooraf gaat aan een clitoraal orgasme.

7. Het A-Spot orgasme
Deze laatste ‘spot’ zit diep binnenin je vagina, aan de voorkant van de vaginawand (richting je navel). Indirect ben je dan de clitoris aan het stimuleren, maar het orgasme schijnt dan weer heel anders te voelen.

8. Het zone orgasme
We hebben allemaal wel een gevoelig plekje die ons bij de kleinste aanraking al helemaal gek maakt. Wat dacht je van je nek, oorlellen of je dijen? Als je je volledig inleeft, kun je op deze manier zelfs climaxen.

9. Het cervicaal orgasme
Dit plekje zit net als de A-spot diep in je vagina (aan de achterkant van de vaginawant) en kan alleen gestimuleerd worden door diepe penetratie. Wel is voorzichtigheid de key, want dit is een hele gevoelige zone en kan zelfs pijnlijk zijn als het niet gentle gebeurt.

11. Meervoudig orgasme
Je kunt op twee manieren meerdere keren achter elkaar klaarkomen: meteen na elkaar, of met wat tijd ertussen. De enige manier om dit te bereiken is: experimenteren, experimenten en nog eens experimenteren. Aan de slag dus!

12. Het mentale orgasme
Als je ooit wakker geworden bent van een seksdroom met het gevoel dat je net klaargekomen bent, weet je dat dit kan. Er is geen aanraking nodig, alleen je gedachten.

Bron, bron, bron