Seks & relaties / Zij/hij
Zij/hij

Dit is waarom mannen gelukkiger worden van knuffelen

Wat is er fijner dan verstrengeld met je lover op de bank liggen? Nog even knuffelen voordat jullie allebei de deur uitgaan? Of lekker lepeltje-lepeltje in bed? Niets toch!? Je hebt geluk als je zo'n knuffelkont aan de haak hebt geslagen, maar nu blijkt dat hij óók geluk heeft, want mannen die vaak knuffelen zijn gezonder én gelukkiger. En wel om deze vijf redenen.

1. Stellen die veel knuffelen hebben meer kans om een langdurige relatie in stand te houden. Omdat het een vorm van seksuele bevrediging is, kan een knuffel heel veel ellende en irritaties onder elkaar voorkomen. Daarnaast wordt je natuurlijk gewoon allemaal blij van intiem contact!

2. Knuffelen verlaagt je bloeddruk. Je lichaam maakt namelijk oxytocine aan daar ga je je happy door voelen. Het helpt ook bij het sluiten van vriendschappen en het vinden van liefde. Het stofje werkt het stress-gevoel tegen en dus verlaagt de bloeddruk.

3. Het is de beste manier van troosten. Als iemand een arm om je heen legt voel je je meteen beter. Ook kan knuffelen de seksuele bevrediging bij vrouwen verbeteren. En dat maakt mannen dan natuurlijk weer gelukkiger.

4. Knuffelen lijkt misschien onschuldig, maar het heeft heel veel overeenkomsten met seks. Bij allebei de soorten van contact maakt je lichaam namelijk nog een stofje aan: dopamine. En dat is een natuurlijke afrodisiacum oftewel lustopwekker. De drempel tot intieme aanraking wordt ook flink verlaagd als je eenmaal aan het knuffelen slaat.

5. Het verbetert de communicatie tussen jullie twee. Want als je veel knuffelt, breng je ook veel tijd met elkaar door (logisch!) en als je bij elkaar bent heb je ook veel tijd om te praten. En dat zorgt er dan weer voor dan dingen eigenlijk nooit onuitgesproken zullen blijven en er geen vervelende spanningen in de lucht blijven liggen. Conclusie: iedereen zou heel veel moeten knuffelen.

Is jouw vent een knuffelkont?

Bron, bron