Wat zijn tanden zeggen over zijn penis

Zij/hij door Noortje

Een man met een fris stel tanden is natuurlijk beter dan een man met een rottend gebit. Iemand met een super vieze adem zoenen is ook niet iets waar je blij van wordt. Nu blijkt dat mannen met het niet goed onderhouden van hun gebit zichzelf meer schade aan kunnen brengen dan alleen een onsmakelijke mond.

Onderzoekers uit Taiwan zijn erachter gekomen dat een slechte mondhygiëne dramatische effecten kan hebben op de 'kleine vriend' van mannen. Zijn meest waardevolle ledemaat zou kunnen krimpen en hij zou moeite kunnen krijgen om hem omhoog te krijgen. Huh!?

Mannen in het onderzoek die last hadden van erectile disfunction, een aandoening aan de penis waarbij hij krimpt en minder hard wordt, waren 80% vaker van te voren gediagnostiseerd met een ziekte in de mond die werd veroorzaakt door slechte hygiëne. Dit zou vooral komen door ontstoken tandvlees. De bacteriën die de ontsteking veroorzaken, kunnen bloedcellen in het hele lichaam aantasten. Zo ook die van zijn 'beste vriend'.


Het goede nieuws is dat volgens de onderzoekers deze tandvleesziekte, die weer de oorzaak kan zijn voor de aandoening waarbij de penis krimpt en moeilijker hard wordt, te voorkomen is. Laat je hubby verplicht twee keer per dag zijn tanden poetsen, één keer per dag flossen en regelmatig naar de tandarts gaan. En vergeet hij een keertje te flossen of kan zijn adem af en toe wel een tikkeltje frisser ruiken, dan is er natuurlijk ook niet meteen iets ernstigs aan de hand.

Bron, bron, bron, bron