Met deze truc overleven zelfs jouw planten het

Vrije tijd door Annelot

Je bent dol op planten in je huis, maar ze in leven houden is een hele uitdaging. Meestal lukt het een paar weken, maar uiteindelijk overlijden ze altijd als jij een weekendje weg bent of een drukke week had op je werk. Of je was ze juist zo overenthousiast water aan het geven dat ze verdronken… Oeps! Soms vraag je je weleens af hoe je ooit voor kinderen moet gaan zorgen als planten al niet eens lukken. Herkenbaar? Dan gaat deze truc ervoor zorgen dat je die teleurstelling nooit meer hoeft te voelen.

Je kunt namelijk gewoon nét doen alsof je groene vingers hebt, maar eigenlijk hoef je helemaal niets te doen. Gooi eerst je gieter uit het raam, want die heb je nooit meer nodig. Je gooit gewoon een paar ijsblokjes bij je planten en die doen al het werk voor jou.

Het langzaam smeltende ijs geeft de wortels genoeg water om te kunnen absorberen, maar niet zoveel dat ze onderlopen en verdrinken. Het is ook nog eens ideaal voor hangende planten, want je hoeft nooit meer die plas water die er onder ontstaat op te dweilen. Vanaf nu kun je dus weer genieten van planten in je huis. Graag gedaan!

Bron, bron, bron, bron